OliveMagazine

Σαλάτα με κοτόπουλο, ροκίνι και σάλτσα πορτοκάλι

Σαλάτα με κοτόπουλο, ροκίνι και σάλτσα πορτοκάλι

Μερίδες:4
Χρόνος προετοιμασίας:20'
Χρόνος μαγειρέματος:15'
Έτοιμο σε:35'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 1 στήθος από κοτόπουλο Νιτσιάκος χωρίς την πέτσα, σε μπουκίτσες
  • 150γρ. baby σπανάκι
  • 150γρ. ροκίνι
  • 1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κουτ. γλυκού μίγμα μπαχαρικών για κοτόπουλο
  • 15 ντοματίνια κομμένα στη μέση
  • φυλλαράκια φρέσκου βασιλικού
  • αλάτι
  • Για τη σος

  • ξύσμα και χυμό από 1 μικρό πορτοκάλι
  • 1 κουτ. γλυκού μουστάρδα
  • 1 κουτ. γλυκού μέλι
  • 2 κουτ. γλυκού γιαούρτι στραγγιστό
  • μερικές σταγόνες ανθόνερο
  • ¾ φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Ζεσταίνετε πολύ καλά ένα αντικολλητικό τηγάνι, προσθέτετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε το κοτόπουλο με το αλάτι και το μίγμα μπαχαρικών, μέχρι να ψηθεί το κοτόπουλο. Το αφήνετε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.

Ανακατεύετε καλά μαζί όλα τα υλικά της σος.

Σε μια σαλατιέρα βάζετε τις πρασινάδες με τα ντοματίνια, αλατίζετε ελαφρά, προσθέτετε τη μισή σος και ανακατεύετε καλά- καλύτερα με τα χέρια. Βάζετε και το κοτόπουλο και περιχύνετε με την υπόλοιπη σος.

Σημείωση: Στις πρασινάδες αυτοσχεδιάζετε και χρησιμοποιείτε ένα μίγμα που μπορεί να είναι μαρούλι, σαλάτα, ολόκληρα φύλλα μαϊντανού ή οποιαδήποτε πρασινάδα.

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr
Απόρρητο Απόρρητο