Διαδικασία
Βράζετε το κουσκουσάκι σε άφθονο αλατισμένο νερό.
Όσο βράζει κόβετε την ντομάτα στη μέση, αφαιρείτε τα σπόρια και την ψιλοκόβετε. Ψιλοκόβετε επίσης το αγγουράκι μαζί με το φλούδι του καθώς και το κρεμμύδι.
Σουρώνετε το κουσκουσάκι, το βάζετε σε μια μεγάλη σαλατιέρα και το περιχύνετε με το ελαιόλαδο. Κάνετε ένα πρώτο ανακάτεμα και ρίχνετε μέσα την ντομάτα, το αγγουράκι, το κρεμμύδι καθώς και τα μυρωδικά. Ανακατεύετε, ρίχνετε το χυμό του λεμονιού, πιπερώνετε και, αν χρειάζεται, ρίχνετε και λίγο αλάτι. Η σαλάτα τρώγεται και ζεστή και κρύα.
Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food Styling: Tina Webb