OliveMagazine

Σαλάτα με μπέικον και αβγό

Σαλάτα με μπέικον και αβγό

Μερίδες:4
Χρόνος προετοιμασίας:10'
Χρόνος μαγειρέματος:5'
Έτοιμο σε:15'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 1 μαρούλι ή μίγμα από διάφορες πρασινάδες
  • 200γρ. μπέικον σε φέτες κομμένο σε μικρά μπαστουνάκια
  • 4 αβγά
  • μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • Για τη σος

  • ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 2 κουτ. σούπας ξύδι
  • 1 κουτ. γλυκού μουστάρδα
  • 1 σκελίδα σκόρδο (προαιρετικά)
  • αλάτι, πιπέρι
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Χοντροκόβετε το μαρούλι και το βάζετε σε μπολ.

Σοτάρετε το μπέικον σε αντικολλητικό τηγάνι μέχρι να ροδίσει και να γίνει τραγανό.

Βράζετε τα αβγά μελάτα, με στερεό το ασπράδι και υγρό τον κρόκο*. Στο μεταξύ ανακατεύετε τη σαλάτα με το μπέικον και τον μαϊντανό και χτυπάτε στο πολυμιξεράκι τα υλικά της σος. Ρίχνετε τη σος στη σαλάτα και ανακατεύετε απαλά.

Τέλος, βάζετε από πάνω τα αβγά με λίγο αλατοπίπερο, για να μην διαλυθούν. Όλη η νοστιμιά, είναι όταν σπάει το ασπράδι και ο μελάτος κρόκος κυλά πάνω στις πρασινάδες και το μπέικον.

Φωτογραφία-Food Styling:Αντωνία Κατή

Tips

Θα χρειαστούν 4-5 λεπτά από τη στιγμή που θα βράσει το νερό.


Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr