OliveMagazine

Σαλάτα με μπλε τυρί, σπαράγγια, ψητά κρεμμύδια και φράουλες

Σαλάτα με μπλε τυρί, σπαράγγια, ψητά κρεμμύδια και φράουλες

Μερίδες:4
Χρόνος προετοιμασίας:25'
Χρόνος μαγειρέματος:5'
Έτοιμο σε:30'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

    Για τη σαλάτα

  • 100γρ. μπλε τυρί σπασμένο με τα χέρια
  • 8 σπαράγγια
  • 4 κρεμμύδια φρέσκα
  • 150γρ. νεαρά φύλλα ρόκας και σπανάκι
  • ¼ ματσάκι μάραθο (μόνο τα φύλλα)
  • ¼ ματσάκι μαϊντανό (μόνο τα φύλλα)
  • 10 φράουλες κομμένες στα 2 ή τα 4 (ανάλογα με το μέγεθος)
  • 2 κουτ. σούπας κουκουνάρι καβουρδισμένο
  • 1 κουτ. σούπας σουσάμι μαύρο
  • Για το dressing

  • 60γρ. βαλσαμικό ξίδι λευκό
  • 1 κουτ. σούπας χυμό λεμόνι
  • 1 κουτ. γλυκού ζάχαρη καστανή
  • ¼ κουτ. γλυκού σουμάκ
  • 120ml εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Ζεσταίνετε ένα αντικολλητικό τηγάνι, προσθέτετε λίγο ελαιόλαδο, τα κρεμμύδια και τις κορυφές από τα σπαράγγια και ψήνετε για 3-4 λεπτά από όλες τις πλευρές, μέχρι να πάρουν χρώμα και να μαλακώσουν ελαφρώς.

Κάνετε φλοίδες το υπόλοιπο μέρος των σπαραγγιών με το εργαλείο που ξεφλουδίζετε τα καρότα ή τα κόβετε σε λεπτές φέτες με το μαχαίρι.

Βάζετε όλα τα υλικά για το dressing σε ένα βαζάκι με καπάκι, κλείνετε και κουνάτε δυνατά, μέχρι να ενωθούν τα υλικά.

Στρώνετε τα σαλατικά ανακατεμένα με τα αρωματικά σε μια πιατέλα, από πάνω σκορπάτε τα κρεμμύδια, τις κορυφές και τις φλοίδες των σπαραγγιών. Πασπαλίζετε με το μπλε τυρί, τις φράουλες, το κουκουνάρι και το μαύρο σουσάμι, περιχύνετε με το dressing και σερβίρετε.

Tips

Αν το dressing βγει σφιχτό το αραιώνετε με λίγο νεράκι.


Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr