OliveMagazine

Σαλάτα με ρόκα, ντοματίνια, αχλάδια και γλυκό ξίδι με μέλι

Σαλάτα με ρόκα, ντοματίνια, αχλάδια και γλυκό ξίδι με μέλι

Μερίδες:για μια μεγάλη σαλατιέρα
Χρόνος προετοιμασίας:15'
Χρόνος μαγειρέματος:5'
Έτοιμο σε:20'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 2 ματσάκια ρόκα φρέσκια
  • 20 ντοματίνια τσέρι
  • 2 αχλάδια
  • 2 κουτ. σούπας σουσάμι καβουρδισμένο
  • 1 φλιτζανάκι του καφέ ξίδι
  • 1 κουτ. σούπας μέλι
  • 300γρ. αντίδια άγρια
  • 1 φλιτζάνι άνηθο ψιλοκομμένο
  • 3 κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Σε μια κατσαρόλα με νερό που βράζει ρίχνετε τα ντοματίνια τσέρι και τα ζεματάτε για 2 λεπτά. Τα βγάζετε, τα ξεφλουδίζετε με ευκολία και τα αφήνετε να κρυώσουν.

Πλένετε καλά τη ρόκα και τα αντίδια. Τα στεγνώνετε με υφασμάτινη πετσέτα και τα χοντροκόβετε μέσα σε μια μεγάλη σαλατιέρα. Ρίχνετε και τα ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια και τον άνηθο. Ανακατεύετε καλά.

Ρίχνετε μέσα τα ξεφλουδισμένα ντοματίνια. Αλατίζετε καλά τη σαλάτα σας και ανακατεύετε. Καθαρίζετε τα δύο αχλάδια, τα κόβετε σε μικρούς κύβους και τα σκορπάτε πάνω από τη σαλάτα.

Ετοιμάζετε το dressing: σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνετε το ξίδι και το μέλι μέχρι να γίνουν ένα ενιαίο μίγμα. Τα αδειάζετε σε ένα μπολάκι, ρίχνετε το ελαιόλαδο και τα χτυπάτε με ένα πιρούνι. Περιχύνετε με το dressing τη σαλάτα σας και πασπαλίζετε με το σουσάμι.

Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food styling: Tina Webb

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr