Διαδικασία
Για τη βινεγκρέτ: Βάζετε το μηλόξιδο, το μέλι, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύετε καλά μέχρι να λιώσει το μέλι. Προσθέτετε λίγο λίγο το ελαιόλαδο συνεχίζοντας το ανακάτεμα μέχρι να ενωθούν όλα τα υλικά και να δημιουργηθεί μια παχύρρευστη σάλτσα.
Για τη σαλάτα: Βάζετε σε μια κατσαρολίτσα τον ζωμό και την κινόα. Αφήνετε να πάρει βράση ο ζωμός, χαμηλώνετε αρκετά τη φωτιά, σκεπάζετε την κατσαρόλα και αφήνετε την κινόα να βράσει για 15 λεπτά. Αποσύρετε την κατσαρόλα από τη φωτιά, στραγγίζετε καλά και την αφήνετε στην άκρη.
Ξεπλένετε τις φακές με κρύο νερό, τις βάζετε σε μια κατσαρόλα με δύο φλιτζάνια νερό και βράζετε για 20-25 λεπτά. Τις σουρώνετε και τις αφήνετε να κρυώσουν.
Σε ένα μεγάλο μπολ βάζετε την κινόα, τις φακές, τις πιπεριές, τα ντοματίνια και τον κόλιανδρο. Προσθέτετε τη μισή βινεγκρέτ και ανακατεύετε καλά.
Μεταφέρετε σε μια σαλατιέρα, προσθέτετε το ταλαγάνι, ραντίζετε με την υπόλοιπη βινεγκρέτ και σερβίρετε.
Φωτογραφία – Food styling: Αντωνία Κατή