OliveMagazine

Σαλάτα με φακές, κινόα, κόκκινες πιπεριές και βινεγκρέτ μήλου

Σαλάτα με φακές, κινόα, κόκκινες πιπεριές και βινεγκρέτ μήλου

Μερίδες:4
Χρόνος προετοιμασίας:15'
Χρόνος μαγειρέματος:40'
Έτοιμο σε:55'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 150γρ. φακές
  • 100γρ. κινόα πλυμένη
  • 500ml ζωμό λαχανικών
  • 2 μεγάλες πιπεριές κόκκινες ψητές, σε λεπτά φετάκια
  • 200γρ. ντοματίνια, κομμένα στη μέση
  • 150γρ. ταλαγάνι, ψημένο στο γκριλ
  • 1/3 ματσάκι κόλιανδρο (τα φύλλα), ψιλοκομμένα
  • Για τη βινεγκρέτ μήλου

  • 80ml έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 30ml μηλόξιδο
  • 1 κουτ. γλυκού μέλι
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Για τη βινεγκρέτ: Βάζετε το μηλόξιδο, το μέλι, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύετε καλά μέχρι να λιώσει το μέλι. Προσθέτετε λίγο λίγο το ελαιόλαδο συνεχίζοντας το ανακάτεμα μέχρι να ενωθούν όλα τα υλικά και να δημιουργηθεί μια παχύρρευστη σάλτσα.

Για τη σαλάτα: Βάζετε σε μια κατσαρολίτσα τον ζωμό και την κινόα. Αφήνετε να πάρει βράση ο ζωμός, χαμηλώνετε αρκετά τη φωτιά, σκεπάζετε την κατσαρόλα και αφήνετε την κινόα να βράσει για 15 λεπτά. Αποσύρετε την κατσαρόλα από τη φωτιά, στραγγίζετε καλά και την αφήνετε στην άκρη.

Ξεπλένετε τις φακές με κρύο νερό, τις βάζετε σε μια κατσαρόλα με δύο φλιτζάνια νερό και βράζετε για 20-25 λεπτά. Τις σουρώνετε και τις αφήνετε να κρυώσουν.

Σε ένα μεγάλο μπολ βάζετε την κινόα, τις φακές, τις πιπεριές, τα ντοματίνια και τον κόλιανδρο. Προσθέτετε τη μισή βινεγκρέτ και ανακατεύετε καλά.

Μεταφέρετε σε μια σαλατιέρα, προσθέτετε το ταλαγάνι, ραντίζετε με την υπόλοιπη βινεγκρέτ και σερβίρετε.

Φωτογραφία – Food styling: Αντωνία Κατή

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr