OliveMagazine

Σαλάτα με λευκά φασόλια, μαυρομάτικα, μανιτάρια και παστουρμά

Σαλάτα με λευκά φασόλια, μαυρομάτικα, μανιτάρια και παστουρμά

Μερίδες:5-6
Χρόνος προετοιμασίας:15'
Χρόνος μαγειρέματος:55'
Έτοιμο σε:1:10'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 150γρ. Φασόλια Μέτρια ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ
  • 150γρ. μαυρομάτικα Φενεού
  • 1 μικρό καρότο καθαρισμένο
  • 1 κλωναράκι σέλινο
  • 1½ φλιτζάνι μανιτάρια άσπρα, σε λεπτές φέτες
  • 3 κρεμμυδάκια φρέσκα, σε λεπτές ροδέλες
  • 2 πιπεριές Φλωρίνης ψημένες (έτοιμες από βάζο), σε λεπτές λωρίδες
  • 4-5 φέτες παστουρμά, σε καρεδάκια
  • Για το dressing

  • ¼ φλιτζάνι πετιμέζι ροδιού
  • 2 κουτ. σούπας ξίδι
  • 1 κουτ. σούπας μέλι
  • 1 κουτ. γλυκού μουστάρδα
  • ½ κουτ. γλυκού ξύσμα λεμονιού
  • ½ φλιτζάνι Έξτρα Παρθένο Ελαιόλαδο ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ
  • αλάτι, πιπέρι
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Βράζετε τα φασόλια σε 2 λίτρα νερό με το καρότο και το σέλινο για 45-50 λεπτά περίπου ή μέχρι να μαλακώσουν, χωρίς όμως να λιώσουν. Τα στραγγίζετε και αφαιρείτε το καρότο και το σέλινο.

Στο μεταξύ ανακατεύετε τα υλικά για το dressing και προσθέτετε τα μανιτάρια. Αφήνετε να μαριναριστούν όση ώρα βράζουν τα φασόλια.

Βάζετε σε μπολ τα φασόλια, τα κρεμμυδάκια και τις πιπεριές. Προσθέτετε το dressing με τα μανιτάρια και τα ανακατεύετε καλά. Σερβίρετε σε μπολ σαλάτας και σκορπάτε από πάνω τον παστουρμά.

Φωτογραφία: Γιάννης Αθυμαρίτης - Food styling: Αντωνία Κατή

Tips

Αντί για παστουρμά, μπορείτε να βάλετε ψημένο τραγανό μπέικον ή άλλο παστό χοιρινό κομμένο σε κυβάκια.


Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr