OliveMagazine

Σαλάτα μιρμιζέλι Καλύμνου

Σαλάτα μιρμιζέλι Καλύμνου

Μερίδες:4-5
Χρόνος προετοιμασίας:20'
Χρόνος μαγειρέματος:5'
Έτοιμο σε:25'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 1 ντομάτα, σε κυβάκια
  • 1 ντομάτα, τριμμένη στον τρίφτη
  • 1 μελιτζάνα, σε κυβάκια
  • 1/3 φλιτζανιού έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 1 κριθαροκουλούρα, χοντροσπασμένη
  • ξερό θρούμπι ή ρίγανη
  • 100γρ. κοπανιστή
  • 1 αγγουράκι, σε φέτες
  • 5-6 αντζούγιες
  • 4-5 ελιές
  • αλάτι
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Αλατίζετε καλά τη μελιτζάνα, τη ραντίζετε με ελάχιστο ελαιόλαδο και την ψήνετε στο γκριλ για 5 λεπτά μέχρι να μαλακώσει.

Σπάτε την κριθαροκουλούρα σε μια σαλατιέρα, προσθέτετε την τριμμένη ντομάτα και ραντίζετε με το μισό λάδι.

Πασπαλίζετε με το θρούμπι, προσθέτετε τη μισή κοπανιστή και ανακατεύετε πολύ καλά.

Από πάνω ρίχνετε τις μελιτζάνες, το αγγουράκι, την κομμένη ντομάτα, την υπόλοιπη κοπανιστή, τις αντζούγιες και τις ελιές. Πασπαλίζετε με λίγο θρούμπι, περιχύνετε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο και σερβίρετε.

Φωτογραφίες - Food Styling: Εύα Μονοχάρη - Funky Cook

Tips

Αντί για κοπανιστή μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ξινομυζήθρα ή φέτα, καθώς ταιριάζουν πολύ σε αυτή τη σαλάτα.


Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr