OliveMagazine

Σκιουφιχτά με απάκι

Σκιουφιχτά με απάκι

Μερίδες:3
Χρόνος προετοιμασίας:15'
Χρόνος μαγειρέματος:15'
Έτοιμο σε:30'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 500γρ. σκιουφιχτά ή μακαρόνια πλεξούδες
  • 1 κουτ. σούπας στακοβούτυρο
  • 250γρ. απάκι, σε λεπτές φέτες
  • 2 πιπεριές Φλωρίνης σε λεπτές φέτες
  • 3 λιαστές ντομάτες σε λεπτές φέτες
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
  • ½ ματσάκι θυμάρι φρέσκο
  • 3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • λίγο ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Βράζετε τα ζυμαρικά σε μπόλικο αλατισμένο νερό, τα στραγγίζετε, ρίχνετε το στακοβούτυρο χωρίς να το ζεματίσετε και ανακατεύετε καλά.

Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνετε ελαιόλαδο και σοτάρετε τις πιπεριές, τις λιαστές ντομάτες, τα κρεμμυδάκια, το σκόρδο και το θυμάρι. Μόλις μαραθούν τα βάζετε σε ένα πιάτο και ξαναβάζετε το τηγάνι στη φωτιά με λίγο ακόμη ελαιόλαδο για να σοτάρετε το απάκι μόνο του, μέχρι να ροδίσει και από τις δύο πλευρές.

Ρίχνετε ξανά τα λαχανικά στο τηγάνι μαζί με το απάκι, να δέσουν οι γεύσεις, και σε χαμηλή φωτιά ανακατεύετε μέσα με τα μακαρόνια. Σερβίρετε αμέσως όσο είναι ζεστά.

Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food styling: Tina Webb

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr