OliveMagazine

Σκορδάτες γαρίδες με ντοματάκια και σπανάκι

Σκορδάτες γαρίδες με ντοματάκια και σπανάκι

Μερίδες:4-5
Χρόνος προετοιμασίας:30'
Χρόνος μαγειρέματος:30'
Έτοιμο σε:60'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 18 γαρίδες μεγάλες
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κουτ. σούπας βούτυρο φρέσκο
  • Για τα ντοματάκια

  • 18 ντοματάκια cherry
  • 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κουτ. σούπας ζάχαρη
  • αλάτι, πιπέρι
  • Για το σπανάκι

  • ½ κιλό σπανάκι, καθαρισμένο καλά
  • 3 κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα
  • 1 φλιτζανάκι του καφέ άνηθο
  • 1 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
  • λίγο μοσχοκάρυδο τριμμένο
  • 1 φλιτζανάκι του καφέ κασέρι λεπτοτριμμένο
  • 200γρ. φέτα λιωμένη με το πιρούνι
  • πιπέρι
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Αρχικά ετοιμάζετε το σπανάκι: σε μια μέτρια κατσαρόλα ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε τα ψιλοκομμένα φρέσκα κρεμμυδάκια. Ρίχνετε το σπανάκι ωμό και κομμένο με το χέρι σε χοντρά κομμάτια. Ανακατεύετε καλά, προσθέτετε ένα φλιτζανάκι του καφέ ζεστό νερό, σκεπάζετε την κατσαρόλα και αφήνετε το σπανάκι να μαραθεί. Προσθέτετε λίγο πιπέρι και το τριμμένο μοσχοκάρυδο.

Μόλις περάσουν περίπου 15 λεπτά, ξεσκεπάζετε την κατσαρόλα και το βράζετε μέχρι να στεγνώσει από τα υγρά του. Ρίχνετε μέσα τη φέτα και το κασέρι και ανακατεύετε. Τέλος, προσθέτετε τον άνηθο. Ανακατεύετε και αφήνετε το μίγμα να κρυώσει λιγάκι.

Ετοιμάζετε και τα ντοματάκια: σε μια μεγάλη κατσαρόλα με άφθονο νερό που βράζει βουτάτε τα ντοματάκια για 2-3 λεπτά, για να χαλαρώσει η φλούδα τους και να μπορείτε να τα ξεφλουδίσετε εύκολα.

Τα αφήνετε να κρυώσουν καλά και στη συνέχεια ρίχνετε τρεις κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο σε ένα μέτριο τηγάνι και σοτάρετε τα ντοματάκια, ανακατεύοντάς τα συνέχεια, προσέχοντας να μην τα σπάσετε. Πασπαλίζετε με τη ζάχαρη, αλατίζετε, πιπερώνετε και συνεχίζετε το μαγείρεμα για 3-4 λεπτά. Τα διατηρείτε και αυτά χλιαρά.

Καθαρίζετε τις γαρίδες από το κέλυφός τους. Τις χαράζετε στην πλάτη για να αφαιρέσετε το εντεράκι τους και σε ένα τηγάνι ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και το βούτυρο. Ρίχνετε μέσα το σκόρδο και το σοτάρετε μέχρι να μαυρίσει. Μετά το πετάτε, αφού το βούτυρο και το λάδι έχουν πάρει το άρωμά του. Βάζετε μέσα τις γαρίδες και τις σοτάρετε για 5 λεπτά και από τις δύο πλευρές. Αλατοπιπερώνετε ελαφρά.

Σερβίρετε σε πιατέλα τοποθετώντας στον πάτο της το σπανάκι, περιμετρικά τα ντοματάκια και στη μέση τις γαρίδες. Ο συνδυασμός είναι υπέροχος και το φαγητό είναι χορταστικό και πολύ νόστιμο.

Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food Styling: Tina Webb

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr