OliveMagazine

Σκουμπρί με φινόκιο, λεμόνι, λάιμ, κρεμμυδάκι και σκόρδο

Σκουμπρί με φινόκιο, λεμόνι, λάιμ, κρεμμυδάκι και σκόρδο

Μερίδες:6
Χρόνος προετοιμασίας:20'
Χρόνος μαγειρέματος:60'
Έτοιμο σε:1:20'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 6 σκουμπριά (300γρ. το καθένα), καθαρισμένα
  • 3 φινόκιο κομμένα στη μέση κατά μήκος
  • χυμό από 2 λεμόνια
  • χυμό από 2 λάιμ
  • 5 φρέσκα κρεμμυδάκια, σε λεπτές ροδέλες
  • 2 λεμόνια, σε λεπτές φέτες
  • 1 φλιτζάνι έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 1 κουτ. σούπας κόκκους πιπέρι μαύρο
  • αλάτι
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180°C. Πλένετε πολύ καλά τα ψάρια, τα αφήνετε να στραγγίξουν και τα αλατίζετε καλά εξωτερικά και στη κοιλίτσα τους.

Παίρνετε έξι μεγάλα κομμάτια λαδόκολλες. Σε κάθε μία τοποθετείτε από ένα ψάρι, μισό φινόκιο, τρεις λεπτές φέτες λεμονιού, λίγο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο, περιχύνετε με λίγο χυμό λεμόνι, λίγο χυμό λάιμ και μια δυο κουταλιές ελαιόλαδο και λίγους κόκκους πιπέρι.

Τυλίγετε καλά σε πακετάκια, τα βάζετε σε ταψί και ψήνετε στο φούρνο για 45-60 λεπτά περίπου. Σερβίρετε τα ψάρια ανοίγοντας τη λαδόκολλα για να φανούν όμορφα τα υλικά.

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr