OliveMagazine

Σνίτσελ σε κρούστα παξιμαδιού Κυθήρων

Σνίτσελ σε κρούστα παξιμαδιού Κυθήρων

Μερίδες:4
Χρόνος προετοιμασίας:15'
Χρόνος μαγειρέματος:20'
Έτοιμο σε:35'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 4 σνίτσελ χοιρινά
  • 150γρ. παξιμάδια Κυθήρων
  • 150γρ. γιαούρτι στραγγιστό
  • 1 κουτ. γλυκού μουστάρδα απαλή
  • ½ κουτ. γλυκού ρίγανη αποξηραμένη
  • ½ κουτ. γλυκού κόκκινο πιπέρι γλυκό
  • ελαιόλαδο ή σπορέλαιο για το τηγάνισμα
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Αφήνετε τα σνίτσελ εκτός ψυγείου για 15 λεπτά και στη συνέχεια τα βάζετε σε ένα ευρύχωρο μπολ και τα αλατοπιπερώνετε.

Σε ένα μικρό μπολ αναμειγνύετε το γιαούρτι, τη μουστάρδα, τη ρίγανη και το κόκκινο πιπέρι και με το μίγμα αλείφετε τα σνίτσελ με τα χέρια σας.

Θρυμματίζετε πολύ καλά τα παξιμάδια στο μούλτι και αδειάζετε σε ένα ρηχό πιάτο. Πανάρετε με τα θρυμματισμένα παξιμάδια τα σνίτσελ.

Σε ένα μέτριο τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά ζεσταίνετε τόσο ελαιόλαδο ή σπορέλαιο όσο να καλύπτει τα σνίτσελ. Τα τηγανίζετε δύο-δύο μέχρι να πάρουν ομοιόμορφο χρυσό χρώμα και από τις δύο πλευρές και να ψηθούν μέχρι μέσα. Τα βγάζετε με μια τσιμπίδα και τα ακουμπάτε σε πιατέλα στρωμένη με απορροφητικό χαρτί κουζίνας.

Σερβίρετε τα σνίτσελ όσο είναι ζεστά συνοδεύοντάς τα με πουρέ πατάτας και σαλάτα εποχής.

Φωτογραφία - Food Styling: Εύα Μονοχάρη - Funky Cook

Tips

Όποιο είδος παξιμαδιού και να χρησιμοποιήσετε το αποτέλεσμα θα είναι το ίδιο νόστιμο.


Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr