OliveMagazine

Σοκολατένια cookies με μπανάνα χωρίς ζάχαρη

Σοκολατένια cookies με μπανάνα χωρίς ζάχαρη

Μερίδες:για περίπου 20 μπισκότα
Χρόνος προετοιμασίας:20'
Χρόνος μαγειρέματος:14'
Έτοιμο σε:34'
Χρόνος αναμονής:45 λεπτά
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 100γρ. αλεύρι
  • 2 κουτ. σούπας κακάο
  • ¼ κουτ. γλυκού μαγειρική σόδα
  • ¼ κουτ. γλυκού αλάτι
  • ½ ώριμη μπανάνα λιωμένη + ½ ώριμη μπανάνα ψιλοκομμένη
  • 100γρ. μέλι
  • 2 κουτ. σούπας ηλιέλαιο
  • 1 κουτ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • 50γρ. σταγόνες σοκολάτας
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Ρίχνετε σε ένα μπολ το αλεύρι, το κακάο, τη μαγειρική σόδα και το αλάτι και ανακατεύετε.

Σε δεύτερο μπολ βάζετε τη λιωμένη μπανάνα, το μέλι, το ηλιέλαιο και το εκχύλισμα της βανίλιας και τα αναμιγνύετε. Ρίχνετε το μίγμα της μπανάνας στο μπολ με το αλεύρι και ανακατεύετε καλά.

Προσθέτετε τις σταγόνες σοκολάτας και την ψιλοκομμένη μπανάνα και ανακατεύετε. Σκεπάζετε με μεμβράνη και βάζετε το μίγμα στο ψυγείο για 30-45 λεπτά.

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 160οC και στρώνετε με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος ένα ταψί. Παίρνετε κουταλιές από τη ζύμη και σχηματίζετε κούκις που τοποθετείτε στο ταψί, αφήνοντας λίγο χώρο μεταξύ τους. Ψήνετε στο φούρνο για 12-14 λεπτά.

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr