OliveMagazine

Σοκολατένιος vegan κορμός με κάστανα χωρίς ζάχαρη

Σοκολατένιος vegan κορμός με κάστανα χωρίς ζάχαρη

Μερίδες:6
Χρόνος προετοιμασίας:10'
Χρόνος μαγειρέματος:5'
Έτοιμο σε:15'
Χρόνος αναμονής:2 ώρες
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 350γρ. κάστανα βρασμένα
  • 8 χουρμάδες ψιλοκομμένοι
  • 200γρ. κουβερτούρα 65% κακάο
  • 130γρ. λάδι καρύδας
  • 2 κουτ. σούπας αμυγδαλοβούτυρο
  • 2 κουτ. σούπας χαρουπόμελο
  • 1/2 κουτ. γλυκού αλάτι Ιμαλαΐων
  • 1 χούφτα αμύγδαλα ή φουντούκια ή 1 κ.σούπας μπράντι (προεραιτικά)
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Σε μπεν μαρί λιώνετε την σοκολάτα με το χαρουπόμελο.

Σε βαθύ μπολ αναμιγνύετε τα κάστανα σπασμένα σε κομμάτια, και όλα τα υπόλοιπα υλικά. Προσθέτετε την σοκολάτα και ανακατεύετε καλά.

Αδειάζετε το μίγμα σε αλουμινόχαρτο ή αντικολλητικό χαρτί και σχηματίζετε τον κορμό κλείνοντας τις δύο άκρες πάνω από τον κορμό σφίγγοντας ελαφρά.

Αφήνετε στο ψυγείο για 2 ώρες να παγώσει.

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr