OliveMagazine

Σολομός με κρέμα αβοκάντο και χρωματιστά ντοματίνια

Σολομός με κρέμα αβοκάντο και χρωματιστά ντοματίνια

Μερίδες:4
Χρόνος προετοιμασίας:15'
Χρόνος μαγειρέματος:15'
Έτοιμο σε:30'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 800γρ. φιλέτο σολομού, σε 4 φέτες
  • λίγο ελαιόλαδο για το τηγάνι
  • Για την κρέμα αβοκάντο

  • 2 αβοκάντο ώριμα
  • 10 φύλλα βασιλικού
  • χυμό και ξύσμα από 1 λάιμ
  • 50ml ελαιόλαδο
  • 80γρ. Asian sauce
  • Για τα ντοματίνια

  • 250γρ. (χρωματιστά προαιρετικά) ντοματίνια, κομμένα στη μέση
  • 4 κρεμμύδια φρέσκα, ψιλοκομμένα
  • 100γρ. μανιτάρια σαμπινιόν
  • 50γρ. baby ρόκα
  • 60ml λαδολέμονο
  • 40ml ελαιόλαδο
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Για την κρέμα αβοκάντο: Καθαρίζετε τα αβοκάντο και τα χτυπάτε στο μπλέντερ μαζί με το χυμό και το ξύσμα από το λάιμ και τα υπόλοιπα υλικά μέχρι να γίνουν κρέμα. Αφήνετε το μίγμα στην άκρη.

Για το σολομό: Ζεσταίνετε σε ένα τηγάνι λίγο ελαιόλαδο και ψήνετε σε μέτρια φωτιά το σολομό με το δέρμα προς τα κάτω μέχρι η κρούστα να γίνει τραγανή. Γυρνάτε το ψάρι και από την άλλη πλευρά και το ψήνετε για 1 λεπτό ακόμα, ώστε να κρατάει λίγο.

Για τα ντοματίνια: Σε ένα άλλο σκεύος, ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρεμμυδάκι, αλατίζοντας. Μόλις μαραθεί προσθέτετε τα μανιτάρια -αν χρειαστεί προσθέτετε λίγο ελαιόλαδο- και μετά από 1 λεπτό τα ντοματίνια με αλατοπίπερο. Προσέχετε να μην μαγειρευτούν πολύ και μαλακώσουν. Σοτάρετε για ακόμα 1 λεπτό, σβήνετε με το λαδολέμονο και κλείνετε το μάτι. Τέλος, σοτάρετε λίγο τη ρόκα και βγάζετε από τη φωτιά.

Για το στήσιμο: Τοποθετείτε στο πιάτο μερικές κουταλιές από την κρέμα αβοκάντο, συνεχίζετε με τα λαχανικά και τέλος τοποθετείτε από πάνω το ψάρι πασπαλισμένο με λίγο ξύσμα από λάιμ.

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr