OliveMagazine

Σοταρισμένα λαχανικά με σάλτσα σόγιας

Σοταρισμένα λαχανικά με σάλτσα σόγιας

Μερίδες:4
Χρόνος προετοιμασίας:15'
Χρόνος μαγειρέματος:15'
Έτοιμο σε:30'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 2 μέτρια κολοκυθάκια, ψιλοκομμένα
  • 1 πιπεριά κόκκινη, ψιλοκομμένη
  • 1 πιπεριά κίτρινη, ψιλοκομμένη
  • 1 πιπεριά πράσινη, ψιλοκομμένη
  • 1 κρεμμύδι χοντροκομμένο
  • 2 καρότα ψιλοκομμένα
  • 4-5 ντοματάκια τσέρι κομμένα στη μέση
  • 1 φλιτζανάκι του καφέ κόλιανδρο φρέσκο, ψιλοκομμένο
  • 1 κουτ. σούπας τζίντζερ φρέσκο, τριμμένο
  • 3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 4 κουτ. σούπας λάδι φυτικό
  • 1 φλιτζανάκι του καφέ σάλτσα σόγιας
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Παίρνετε ένα μεγάλο βαθύ τηγάνι, ρίχνετε το λάδι και, μόλις ζεσταθεί, ρίχνετε το ψιλοκομμένο σκόρδο και το τριμμένο τζίντζερ. Τα σοτάρετε μέχρι να αφήσουν τα αρώματά τους.

Ρίχνετε όλα τα λαχανικά ανακατεύοντας συνέχεια τουλάχιστον για 7-8 λεπτά. Ρίχνετε τρεις κουταλιές σούπας νερό, δυναμώνετε τη φωτιά και το αφήνετε να εξατμιστεί, ανακατεύοντας καλά συνεχώς.

Περιχύνετε με τη σάλτσα σόγιας, ανακατεύετε και, λίγο προτού σερβίρετε, ρίχνετε τον ψιλοκομμένο φρέσκο κόλιανδρο. Τα σερβίρετε ζεστά.

Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food Styling: Tina Webb

Tips

Το μυστικό αυτής της συνταγής είναι όλα τα υλικά της να είναι πραγματικά ψιλοκομμένα. Καθίστε λοιπόν με υπομονή, ψιλοκόψτε τα και συγκεντρώστε τα σε ένα μπολ.


Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr