OliveMagazine

Σουβλάκια με κρέας (anticuchos de carne)

Σουβλάκια με κρέας (anticuchos de carne)

Μερίδες:4-6
Χρόνος προετοιμασίας:15'
Χρόνος μαγειρέματος:20'
Έτοιμο σε:35'
Χρόνος αναμονής:8 ώρες
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 1 κιλό και 200γρ. μοσχαρίσιο φιλέτο, σε μπουκιές
  • μερικά ξύλινα καλαμάκια για σουβλάκι
  • Για τη μαρινάδα

  • 12 σκελίδες σκόρδο, λιωμένο
  • 1 κουτ. σούπας κύμινο
  • ¼ φλιτζανιού πάστα ήπια καυτερής πιπεριάς (aji panca, αν βρείτε)
  • ½ φλιτζάνι ξίδι
  • 2 κουτ. γλυκού πιπέρι φρεσκοτριμμένο
  • 1 κουτ. σούπας αλάτι
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Ρίχνετε το κρέας σε ένα μπολ.

Ρίχνετε σε ένα άλλο μπολ το σκόρδο με λίγο νερό και ανακατεύετε μέχρι να γίνει ένας ομοιόμορφος πολτός.

Ετοιμάζετε τη μαρινάδα. Ρίχνετε σε ένα δοχείο τον πολτό του σκόρδου, το ξίδι, την πάστα της πιπεριάς, το κύμινο, το αλάτι και το φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύετε.

Ρίχνετε τη μαρινάδα στο μπολ με το κρέας και ανακατεύετε καλά. Καλύπτετε το δοχείο καλά και αφήνετε το κρέας στο ωψυγείο να μαριναριστεί για τουλάχιστον 8 ώρες. Αν βιάζεστε, αφήνετε το κρέας στη μαρινάδα για τουλάχιστον μία ώρα σε θερμοκρασία δωματίου.

Ετοιμάζετε το γκριλ. Βάζετε στα καλαμάκια το κρέας (περίπου 4 κομμάτια σε κάθε καλαμάκι ή 6 αν οι μπουκιές είναι μικρές)

Ψήνετε τα anticuchos για 5-7 λεπτά (κατά βούληση) αλείφοντας ανά διαστήματα με τη μαρινάδα για να παραμείνει το κρέας ζουμερό. Τα σερβίρετε ζεστά με ρύζι ή καλαμπόκι.

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr