OliveMagazine

Σουβλάκια με λουκάνικο, κοτόπουλο, χαλούμι και πιπεριές

Σουβλάκια με λουκάνικο, κοτόπουλο, χαλούμι και πιπεριές

Μερίδες:6
Χρόνος προετοιμασίας:10'
Χρόνος μαγειρέματος:20'
Έτοιμο σε:30'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 300γρ. λουκάνικα, κομμένα σε κομμάτια (ίδιο μέγεθος με το κοτόπουλο)
  • 1 στήθος κοτόπουλου, κομμένο σε μεγάλους κύβους
  • 2 πράσινες πιπεριές, κομμένες σε τετράγωνα κομμάτια
  • 2 πιπεριές Φλωρίνης, κομμένες σε τετράγωνα κομμάτια
  • 300γρ. τυρί χαλούμι, κομμένο σε μεγάλους κύβους
  • 1 κουτ. γλυκού ντοματοπελτέ
  • ½ φλιτζάνι γιαούρτι
  • λίγο λάδι για το άλειμμα
  • αλάτι, πιπέρι
  • φέτες λεμονιού για το γαρνίρισμα
  • 6 πίτες, αλειμμένες και ψημένες ελαφρώς στο γκριλ
  • 12 μεγάλα καλαμάκια για σουβλάκια μουσκεμένα σε νερό για 20 λεπτά
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Τοποθετείτε τους κύβους του κοτόπουλου σε μέτριο μπολ, αλατοπιπερώνετε και προσθέτετε το γιαούρτι και τον ντοματοπελτέ. Ανακατεύετε καλά και αφήνετε να μαριναριστούν στο ψυγείο για 2-3 ώρες ή αποβραδίς. Το μίγμα με το γιαούρτι και την ντομάτα κάνει το κρέας πιο τρυφερό και δεν το αφήνει να στεγνώσει όταν ψήνεται.

Χωρίζετε όλα τα υλικά στα δώδεκα και τα περνάτε εναλλάξ στα καλαμάκια έτσι ώστε να έχει το κάθε καλαμάκι την ίδια ποσότητα και ποικιλία.

Ανάβετε το γκριλ του φούρνου και λαδώνετε τη σχάρα. Όταν κάψει η σχάρα, τοποθετείτε τα σουβλάκια και τα ψήνετε γυρίζοντάς τα απ’ όλες τις πλευρές. Σερβίρετε τα σουβλάκια πάνω στις πίτες και γαρνίρετε με φέτες λεμονιού. Συνοδεύετε το πιάτο με πικάντικη μουστάρδα και σαλάτα εποχής.

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr
Απόρρητο Απόρρητο