OliveMagazine

Σουβλάκια μoσχαρίσια

Σουβλάκια μoσχαρίσια

Μερίδες:για 8 καλαμάκια
Χρόνος προετοιμασίας:10'
Χρόνος μαγειρέματος:30'
Έτοιμο σε:40'
Χρόνος αναμονής:8 ώρες
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 1 κιλό μοσχάρι φιλέτο, καθαρισμένο και κομμένο σε κύβους των 15-20γρ.
  • Για τη μαρινάδα

  • 250γρ. σάλτσα σόγιας
  • 250γρ. νερό
  • 1 κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 20γρ. τζίντζερ
  • 30γρ. ζάχαρη μαύρη
  • 50γρ. σκόρδο
  • 60γρ. χυμό λάιμ
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Ρίχνετε σε μία κατσαρόλα τη σόγια, το νερό, το κρεμμύδι, το τζίντζερ, τη ζάχαρη, το σκόρδο και το χυμό λάιμ. Βράζετε σε μέτρια φωτιά για 10 λεπτά. Αφήνετε τη μαρινάδα να κρυώσει.

Στο μεταξύ περνάτε σε καλαμάκια για σουβλάκια από 5-6 κομμάτια μοσχάρι.

Τοποθετείτε τα σουβλάκια σε μπολ και τα σκεπάζετε με τη μαρινάδα. Τα αφήνετε σκεπασμένα στο ψυγείο για 8 ώρες.

Στεγνώνετε καλά τα σουβλάκια και τα ψήνετε στη σχάρα, σε αντικολλητικό τηγάνι ή στο φούρνο στους 180οC. Το πόσο ψημένα θα είναι (ελαφρά, μέτρια ή καλά ψημένα), εξαρτάται από το πώς προτιμάτε εσείς το κρέας σας.

Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food styling: Elena Jeffrey

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr