OliveMagazine

Σουτζουκάκια σμυρναίικα

Σουτζουκάκια σμυρναίικα

Μερίδες:4-5
Χρόνος προετοιμασίας:15'
Χρόνος μαγειρέματος:40'
Έτοιμο σε:55'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 1 κιλό κιμά μοσχαρίσιο
  • 4-5 χούφτες ψωμί ψίχα, μουλιασμένο σε νερό και στυμμένο
  • 1 κουτ. σούπας κύμινο
  • 7-8 σκελίδες σκόρδο λιωμένο με λίγο λάδι
  • λίγο αλεύρι και ηλιέλαιο για το τηγάνισμα
  • αλάτι, πιπέρι
  • Για τη σάλτσα

  • 4 φλιτζάνια ντοματάκια αποφλοιωμένα, λιωμένα
  • ζάχαρη
  • λίγο Vinsanto ή άλλο γλυκό κρασί
  • αλάτι, πιπέρι
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Ζυμώνετε σε μια λεκανίτσα όλα μαζί τα υλικά για τα σουτζουκάκια και τα αφήνετε στο ψυγείο για 1 ώρα.

Μετά τα ξαναζυμώντε και τα πλάθετε σε μακρόστενα σουτζουκάκια. Τα περνάτε από ένα ελαφρύτατο αλεύρωμα και τα τηγανίζετε απαλά σε καυτό ηλιέλαιο και από τις δύο πλευρές.

Σουρώνετε το λάδι από το τηγανισμένο αλεύρι και το ξαναρίχνετε στην κατσαρόλα μαζί με ανάλογο αλατοπίπερο, τα ντοματάκια, τη ζάχαρη και το κρασί.

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180οC και στρώνετε τα σουτζουκάκια σε ένα ταψί. Τα περιχύνετε με τη σάλτσα και τα ψήνετε μέχρι να δέσει η σάλτσα. Σερβίρετε τα σουτζουκάκια πάνω από ρύζι ή πουρέ.

Συνταγή: Ντίνα Χαρίση / Φωτογραφία: Γιάννης Αθυμαρίτης

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr