OliveMagazine

Σουφλέ τέσσερα τυριά

Σουφλέ τέσσερα τυριά

Μερίδες:για 1 μεγάλη φόρμα
Χρόνος προετοιμασίας:0'
Χρόνος μαγειρέματος:0'
Έτοιμο σε:0'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 150γρ. κασέρι ψιλοτριμμένο
  • 150γρ. γραβιέρα τριμμένη
  • 150γρ. έμενταλ τριμμένο
  • 150γρ. γκούντα τριμμένη
  • 2 φακέλους Μπεσαμέλ ΓΙΩΤΗΣ
  • 1 λίτρο γάλα
  • 3 αβγά
  • 1 κουτ. γλυκού κοφτό μοσχοκάρυδο
  • άφθονο πιπέρι φρεσκοτριμμένο
  • Για τη φόρμα

  • λίγο βούτυρο
  • λίγο Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180οC. Ετοιμάζετε την Μπεσαμέλ ΓΙΩΤΗΣ σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας της.

Προσθέτετε τα τριμμένα τυριά, τα αβγά, το μοσχοκάρυδο, το πιπέρι και ανακατεύετε πολύ καλά.

Βουτυρώνετε μια μεγάλη βαθιά φόρμα για σουφλέ και την πασπαλίζετε από πάνω με Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ. Τη γυρίζετε ανάποδα για να φύγει το περιττό αλεύρι και αδειάζετε μέσα το μίγμα, φροντίζοντας να μην τη γεμίσετε μέχρι πάνω γιατί το σουφλέ θα φουσκώσει πολύ.

Το βάζετε στο φούρνο να ψηθεί για 15-20 λεπτά περίπου χωρίς να ανοίξετε την πόρτα. Θα δείτε ότι θα φουσκώσει και θα υπερβεί σε ύψος τα χείλη της φόρμας.

Tips

Να θυμάστε πως ό,τι φουσκώνει εύκολα, ξεφουσκώνει ευκολότερα, γι’ αυτό μόλις είναι έτοιμο το φέρνετε αμέσως στο τραπέζι και το σερβίρετε.


Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr