OliveMagazine

Σούπα «μινεστρόνε» με μανέστρα και λαχανικά

Σούπα «μινεστρόνε» με μανέστρα και λαχανικά

Μερίδες:5-6
Χρόνος προετοιμασίας:15'
Χρόνος μαγειρέματος:30'
Έτοιμο σε:45'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 300γρ. κριθαράκι μέτριο
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 καρότα, σε πολύ μικρούς κύβους
  • 2 κολοκυθάκια μέτρια, σε πολύ μικρούς κύβους
  • 2 κλωνάρια σέλινο χοντρό, σε πολύ μικρούς κύβους
  • 2 πατάτες μέτριες καθαρισμένες, σε πολύ μικρούς κύβους
  • 1½ φλιτζάνι ντομάτες αποφλοιωμένες, ψιλοκομμένες
  • 2 λίτρα ζωμό λαχανικών ή κρεάτων
  • 2 κουτ. σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1 κουτ. σούπας δυόσμο ή βασιλικό (προαιρετικά), ψιλοκομμένο
  • ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • λίγο κεφαλοτύρι τριμμένο
  • αλάτι, πιπέρι
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Σοτάρετε στο λάδι όλα τα λαχανικά μέχρι να μαραθούν και προσθέτετε την ντομάτα.

Ρίχνετε τότε το ζωμό και σιγοβράζετε τα λαχανικά για περίπου 10 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν λίγο.

Προσθέτετε το κριθαράκι, το μαϊντανό, το δυόσμο ή το βασιλικό, αλάτι και πιπέρι.

Βράζετε τη σούπα σε μέτρια φωτιά για 8-10 λεπτά, μέχρι να γίνει το ζυμαρικό. Αφήνετε τη σούπα να σταθεί για 5 λεπτά και σερβίρετε σε πιάτα. Πασπαλίζετε το κάθε πιάτο με λίγο τριμμένο τυρί.

Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food styling: Tina Webb

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr