OliveMagazine

Σπαγγέτι καρμπονάρα με κολοκύθα

Σπαγγέτι καρμπονάρα με κολοκύθα

Μερίδες:4
Χρόνος προετοιμασίας:10'
Χρόνος μαγειρέματος:50'
Έτοιμο σε:60'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 400γρ. κολοκύθα, σε κύβους
  • 3 κουτ. σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • ¼ κουτ. γλυκού μοσχοκάρυδο
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
  • Για την καρμπονάρα

  • 8 φέτες μπέικον ψιλοκομμένο
  • 1-2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
  • 400γρ. ζυμαρικά σπαγγέτι
  • 3 μεγάλα αβγά
  • 100γρ. παρμεζάνα τριμμένη + λίγες φλοίδες για το σερβίρισμα
  • 2 κουτ. σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1 κουτ. σούπας σχοινόπρασο ψιλοκομμένο
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Για την κολοκύθα: Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180οC. Ανακατεύετε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και τα απλώνετε σε ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος. Ψήνετε στο φούρνο για 30-35 λεπτά περίπου, μέχρι να λιώνει η κολοκύθα. Στη συνέχεια την πολτοποιείτε στο μπλέντερ μέχρι να πάρετε μια λεία κρέμα.

Για την καρμπονάρα: Ρίχνετε στο μπολ με την κολοκύθα τα αβγά, την τριμμένη παρμεζάνα, αλάτι, πιπέρι, ανακατεύετε πολύ καλά και κρατάτε στην άκρη.

Βάζετε τα ζυμαρικά να βράσουν σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία τους. Στο μεταξύ, ζεσταίνετε ένα μεγάλο τηγάνι και σοτάρετε το μπέικον πολύ καλά για λίγα λεπτά, μέχρι να γίνει τραγανό και να βγάλει το λίπος του.

Βγάζετε το μπέικον από το τηγάνι, ρίχνετε το σκόρδο και το σοτάρετε για 1 λεπτό. Προσθέτετε τα ζυμαρικά με μια πιρούνα μέσα από την κατσαρόλα μαζί με όσο νερό παρασύρουν μαζί τους και ανακατεύετε καλά. Προσθέτετε ξανά το μπέικον, τα μυρωδικά, ανακατεύετε και κατεβάζετε από τη φωτιά.

Ρίχνετε αμέσως στα ζυμαρικά το μίγμα της κολοκύθας και ανακατεύετε καλά να καλυφθούν και να μείνουν με μια χυλωμένη σάλτσα. Αν χρειαστεί, προσθέτετε επιπλέον νερό από αυτό που έβρασαν τα ζυμαρικά. Σερβίρετε την καρμπονάρα σε πιάτα γαρνίροντας με έξτρα παρμεζάνα σε φλοίδες.

Φωτογραφία – Food styling: Αντωνία Kατή

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr