OliveMagazine

Σπαγγέτι με ψητά παντζάρια, κατσικίσιο τυρί και φουντούκια

Σπαγγέτι με ψητά παντζάρια, κατσικίσιο τυρί και φουντούκια

Μερίδες:6
Χρόνος προετοιμασίας:10'
Χρόνος μαγειρέματος:25'
Έτοιμο σε:35'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 500γρ. σπαγγέτι
  • ½ φλιτζάνι ξίδι βαλσαμικό
  • 2 κουτ. σούπας μέλι
  • 4 κουτ. σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 300γρ. παντζάρια ψημένα, σε λεπτές φέτες
  • 100γρ. σπανάκι
  • 100γρ. φουντούκια καβουρδισμένα, χοντροκομμένα
  • 200γρ. κατσικίσιο τυρί
  • φύλλα βασιλικού για το σερβίρισμα
  • ξύσμα λεμονιού για το σερβίρισμα
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Βράζετε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου και τα σουρώνετε κρατώντας λίγο από το νερό τους. Περιχύνετε με λίγο ελαιόλαδο και κρατάτε στην άκρη.

Βάζετε σε μια κατσαρόλα το ξίδι με το μέλι και βράζετε για 10 λεπτά περίπου, μέχρι να μειωθεί ο όγκος των υγρών και να πάρετε ένα μίγμα σαν σιρόπι.

Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε μια χαμηλή κατσαρόλα και ρίχνετε το σκόρδο, τα παντζάρια, αλάτι και πιπέρι. Σοτάρετε για 2 λεπτά. Σβήνετε με το σιρόπι και ανακατεύετε να γλασαριστούν τα υλικά.

Προσθέτετε τα μακαρόνια, το σπανάκι και ανακατεύετε. Προσθέτετε λίγο από το νερό των ζυμαρικών που κρατήσατε αν χρειάζεται. Τέλος ρίχνετε τα φουντούκια, το τυρί, ανακατεύετε και τραβάτε το σκεύος από τη φωτιά.

Σερβίρετε το σπαγγέτι γαρνίροντας με φύλλα βασιλικού, ξύσμα λεμονιού και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Φωτογραφία - Food styling: Αντωνία Κάτη

Tips

Για να ψήσετε τα παντζάρια, τα πασπαλίζετε με λίγο αλάτι, πιπέρι, φρέσκο θυμάρι, τα περιχύνετε με 1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο, τα τυλίγετε το καθένα χωριστά με λαδόκολλα και αλουμινόχαρτο και τα ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C, για 40-45 λεπτά περίπου, ανάλογα το μέγεθός τους.


Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr