OliveMagazine

Σπιτική τζιντζιμπίρα

Σπιτική τζιντζιμπίρα

Μερίδες:για 1-1½ λίτρο
Χρόνος προετοιμασίας:20'
Χρόνος μαγειρέματος:0'
Έτοιμο σε:20'
Χρόνος αναμονής:48 ώρες
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 1 φλιτζάνι ζάχαρη
  • 2-3 κουτ. σούπας τζίντζερ τριμμένο (ανάλογα με το πόσο καυτερή τη θέλετε)
  • χυμό από 2 λεμόνια
  • ¼ κουτ. γλυκού μαγιά ξερή
  • νερό χλιαρό
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Με τη βοήθεια ενός χωνιού ρίχνετε τη ζάχαρη και τη μαγιά σ’ ένα πλαστικό μπουκάλι. Κουνάτε το μπουκάλι να ανακατευτούν καλά.

Ανακατεύετε το τζίντζερ με το χυμό λεμονιού και τα ρίχνετε κι αυτά στο μπουκάλι με τη βοήθεια του χωνιού. Κλείνετε το μπουκάλι και το ανακινείτε για να βραχεί η ζάχαρη. Γεμίζετε το μπουκάλι μέχρι πάνω με χλιαρό νερό, αφήνοντας 4 δάχτυλα περιθώριο.

Κλείνετε πολύ καλά και το αφήνετε στον ήλιο για 24 με 48 ώρες, για να ενεργοποιηθεί η μαγιά. Για να καταλάβετε ότι έχει γίνει η τζιντζιμπίρα, πιέζετε το μπουκάλι λίγο και αν δείτε ότι δεν μπορείτε να το πιέσετε, τότε σημαίνει ότι είναι έτοιμη. Προσοχή μην την κουνήσετε και μην την ανοίξετε, απλώς βάλτε την για λίγο στο ψυγείο και ανοίξτε την μετά από μισή ώρα περίπου.

Φιλτράρετε την τζιντζιμπίρα και τη μεταφέρετε με τη βοήθεια χωνιού σε άλλο μπουκάλι που θα κλείνει επίσης καλά, για να μην εξατμιστεί το αέριο που περιέχει.

Φωτογραφία: Σωτήρης Παπανικολάου - Food Styling: Ιωάννα Σταμούλου

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr