OliveMagazine

Σταμναγκάθι με ντομάτα, μέλι και ξύδι

Σταμναγκάθι με ντομάτα, μέλι και ξύδι

Μερίδες:4
Χρόνος προετοιμασίας:15'
Χρόνος μαγειρέματος:25'
Έτοιμο σε:40'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 750γρ. σταμναγκάθι καθαρισμένο
  • 2-3 κρεμμύδια μεγάλα, ψιλοκομμένα
  • 100ml ελαιόλαδο
  • 2 κουτ. σούπας πελτέ ντομάτας
  • 3 ντομάτες ώριμες, χοντροκομμένες
  • 3-4 κουτ. σούπας ξίδι
  • 1 κουτ. σούπας μέλι
  • πιπέρι φρεσκοτριμμένο ή μπούκοβο
  • 1 κουτ. γλυκού αλάτι
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα και σοτάρετε τα κρεμμύδια μέχρι να μαλακώσουν.

Προσθέτετε το σταμναγκάθι, τις ντομάτες, τον πελτέ, το αλάτι, το μέλι, το ξίδι, δύο φλιτζάνια νερό και βράζετε το φαγητό για 20 λεπτά περίπου.

Προσθέτετε το σταμναγκάθι, τις ντομάτες, τον πελτέ, το αλάτι, το μέλι, το ξίδι, δύο φλιτζάνια νερό και βράζετε το φαγητό για 20 λεπτά περίπου. Σερβίρετε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι ή μπούκοβο.

Φωτογραφία : Γιώργος Δρακόπουλος - Food Styling : Tina Webb

Tips

Το σταμναγκάθι τρώγεται ωμό σε σαλάτες, βρασμένο σαν σαλάτα, κάνει καταπληκτικό φρικασέ αβγολέμονο μαζί με αρνάκι, αλλά κι ωραίο γιαχνί.


Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr