OliveMagazine

Στραπατσάδα με ντομάτα και σύγκλινο

Στραπατσάδα με ντομάτα και σύγκλινο

Μερίδες:6
Χρόνος προετοιμασίας:10'
Χρόνος μαγειρέματος:15'
Έτοιμο σε:25'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 6 αβγά
  • 4 μέτριες ντομάτες ώριμες, αποφλοιωμένες και ψιλοκομμένες
  • 6 λεπτές φέτες σύγκλινο Μάνης, σε κυβάκια
  • 100γρ. φέτα σκληρή, τριμμένη
  • 1 κουτ. γλυκού μαϊντανό
  • ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Ζεσταίνετε το λάδι σε μεγάλο τηγάνι και προσθέτετε το σύγκλινο. Ανακατεύετε μέχρι να βγάλει το λίπος του και προσθέτετε τις ντομάτες. Ανακατεύετε και σιγοβράζετε τη σάλτσα περίπου για 6-8 λεπτά ή μέχρι να απορροφηθούν τα υγρά.

Σπάζετε τα αβγά σε μπολ, τα χτυπάτε πολύ ελαφρά και προσθέτετε το τυρί, λίγο αλάτι (ή καθόλου αν η φέτα είναι αλμυρή) και πιπέρι.

Ρίχνετε το μίγμα στο τηγάνι και, ανακατεύοντας κατά διαστήματα, ψήνετε τη στραπατσάδα μέχρι να πήξουν τα αβγά. Στο τέλος προσθέτετε τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και σερβίρετε το φαγητό ζεστό.

Φωτογραφία: Βαγγέλης Πατεράκης - Food styling: Αντωνία Κατή

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr