OliveMagazine

Στριφτόπιτες με γέμιση χωριάτικης σαλάτας

Στριφτόπιτες με γέμιση χωριάτικης σαλάτας

Μερίδες:για περίπου 16 πίτες
Χρόνος προετοιμασίας:35'
Χρόνος μαγειρέματος:35'
Έτοιμο σε:1:10'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 1 πακέτο φύλλα χωριάτικης ζύμης
  • 1 φλιτζάνι έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 1 φλιτζάνι βούτυρο λιωμένο
  • Για τη γέμιση

  • 300γρ. φέτα, σε κυβάκια
  • 3 πιπεριές πράσινες στρογγυλές, σε κυβάκια
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 3 ώριμες ντομάτες ξεφλουδισμένες, ξεσποριασμένες, σε κυβάκια
  • ½ φλιτζάνι ελιές Καλαμών
  • 1 φλιτζάνι λιαστές ντομάτες ψιλοκομμένες
  • 1 κουτ. γλυκού ρίγανη ξερή
  • ½ φλιτζάνι κριθαροκουλούρα τριμμένη στο multi
  • 3 κουτ. σούπας κάππαρη ξαλμυρισμένη
  • 1 φλιτζάνι κασέρι τριμμένο
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Βάζετε όλα τα υλικά της γέμισης σε ένα μεγάλο μπολ, προσθέτετε μπόλικο φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύετε καλά. Δοκιμάζετε λίγη από τη γέμιση και αν χρειάζεται αλατίζετε.

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200oC. Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύετε το ελαιόλαδο και το βούτυρο.

Απλώνετε στον πάγκο της κουζίνας ένα χωριάτικο φύλλο και με πινέλο το αλείφετε καλά με το μίγμα ελαιολάδου-βουτύρου. Σκεπάζετε με δεύτερο φύλλο και το λαδώνετε επίσης. Κόβετε με ένα μαχαίρι, από την μακριά πλευρά, σε τέσσερις λωρίδες. Βάζετε στην άκρη της κάθε λωρίδας μια δυο κουταλιές της σούπας γέμιση και, διπλώνοντας τις πλαϊνές μεριές, τυλίγετε σε στριφτάρι.

Λαδώνετε τη λαμαρίνα του φούρνου και το τοποθετείτε εκεί. Επαναλαμβάνετε τη διαδικασία μέχρι να τελειώσουν όλα τα υλικά. Λαδώνετε καλά τα στριφτάρια και ψήνετε για 30-35 λεπτά μέχρι να ροδίσουν.

Φωτογραφία - Food styling: Αντωνία Κατή

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr
Απόρρητο Απόρρητο