OliveMagazine

Σφακιανή πίτα με ανθότυρο

Σφακιανή πίτα με ανθότυρο

Μερίδες:για 15-20 πίτες
Χρόνος προετοιμασίας:30'
Χρόνος μαγειρέματος:35'
Έτοιμο σε:1:5'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 1 κιλό αλεύρι
  • 100ml λάδι + επιπλέον για το τηγάνισμα
  • 100ml ρακή
  • 1 κουτ. γλυκού αλάτι
  • όσο χλιαρό νερό χρειαστεί
  • 1 κιλό ανθότυρο ΡΟΥΣΣΑΣ
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Σε μια λεκάνη αναμιγνύετε το αλεύρι, το λάδι, τη ρακή, το αλάτι και το νερό και τα ζυμώνετε μέχρι να πάρετε μια μαλακή ζύμη. Τη σκεπάζετε καλά και την αφήνετε να ξεκουραστεί για περίπου 1 ώρα.

Κάνετε μπαλάκια με το ανθότυρο στο μέγεθος ενός αυγού. Κόβετε τη ζύμη σε αντίστοιχου μεγέθους μπαλάκια, τα πιέζετε ελαφρώς με την παλάμη σας να γίνουν χοντρά κομμάτια ζύμης και κλείνετε το κάθε μπαλάκι μυζήθρας μέσα σε κάθε ζύμη. Με αυτόν τον τρόπο θα φτιάξετε μερικά «πουγκιά», τα οποία θα βάλετε σε μια πάνινη πετσέτα.

Πατάτε με το χέρι λίγο το κάθε πουγκί που έχει δημιουργηθεί για να ανοίξει και το αφήνετε για 10 λεπτά. Το πιέζετε ξανά, σιγά-σιγά, έτσι ώστε να ανοίξετε μια λεπτή πίτα. «Ψήνετε» τις πιτούλες για 1 λεπτό από κάθε πλευρά σε αντικολλητικό τηγάνι με μία κουταλιά λάδι την καθεμία και τις σερβίρετε ζεστές, περιχυμένες με μέλι και συνοδεία παγωμένης ρακής.

Φωτογραφία - Food Styling: Αντωνία Κατή

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr