OliveMagazine

Τάρτα με μαρμελάδα πορτοκάλι και σάλτσα σοκολάτας

Τάρτα με μαρμελάδα πορτοκάλι και σάλτσα σοκολάτας

Μερίδες:6-8
Χρόνος προετοιμασίας:20'
Χρόνος μαγειρέματος:45'
Έτοιμο σε:1:5'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

    Για τη ζύμη

  • 250γρ. βούτυρο φρέσκο
  • 125γρ. ζάχαρη άχνη
  • 1 κουτ. γλυκού αλάτι
  • 2 αβγά
  • 1 πρέζα βανίλια
  • ξύσμα από 1 πορτοκάλι
  • ½ κιλό αλεύρι μαλακό
  • 3γρ. μπέικιν πάουντερ
  • Για τη γέμιση

  • 300γρ. μαρμελάδα πορτοκάλι
  • 1 σφηνάκι Grand Marnier
  • 6 λεπτές φέτες πορτοκαλιού
  • 2 κουτ. σούπας ζάχαρη
  • Για τη σάλτσα σοκολάτας

  • 300γρ. σοκολάτα κουβερτούρα ψιλοκομμένη
  • 1 σφηνάκι κονιάκ
  • 1 φλιτζάνι γάλα πλήρες
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Ετοιμάζετε την τάρτα: τοποθετείτε στο μίξερ το βούτυρο, τη ζάχαρη και το αλάτι και χτυπάτε μέχρι το μίγμα να αφρατέψει. Στην αρχή δουλεύετε τα υλικά στη μικρή ταχύτητα και μετά στη μεγάλη. Προσθέτετε τα αβγά και συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι να ενσωματωθούν στο μίγμα.

Κατεβάζετε στη μικρή ταχύτητα, ρίχνετε σιγά σιγά το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, τη βανίλια και το ξύσμα. Ύστερα αδειάζετε το μίγμα σε λεκανίτσα και το δουλεύετε με το χέρι για 1-2 λεπτά. Κάνετε τη ζύμη μια μπάλα, την τυλίγετε σε μεμβράνη και τη βάζετε στο ψυγείο να ξεκουραστεί.

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180οC. Βουτυρώνετε καλά μια φόρμα τάρτας. Ανοίγετε τη ζύμη σε χοντρό φύλλο και την τοποθετείτε μέσα να σκεπάσει τον πάτο και τα πλαϊνά τοιχώματα της ταρτιέρας.

Σε ένα μπολ ανακατεύετε τη μαρμελάδα μαζί με το Grand Marnier, την αδειάζετε μέσα στην τάρτα και τη στρώνετε με ένα μαχαίρι. Παίρνετε τις φέτες του πορτοκαλιού, τις βάζετε πάνω από τη μαρμελάδα ώστε να καλυφθεί και έπειτα τις πασπαλίζετε με τη ζάχαρη.

Σκεπάζετε την τάρτα με αλουμινόχαρτο και την ψήνετε στο φούρνο στους για 30-45 λεπτά περίπου. Τα τελευταία 5 λεπτά αφαιρείτε το αλουμινόχαρτο και αφήνετε την τάρτα να πάρει λίγο χρώμα. Τη βγάζετε και την αφήνετε να κρυώσει.

Ετοιμάζετε τη σάλτσα σοκολάτας: σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνετε το γάλα και το κονιάκ ταυτόχρονα. Αδειάζετε την ψιλοκομμένη κουβερτούρα μέσα στο ζεστό μίγμα του γάλακτος και ανακατεύετε σιγά σιγά αφού τραβήξετε την κατσαρόλα από τη φωτιά. Μόλις λιώσει η σοκολάτα τη μεταφέρετε σε ένα μπολ και τη σερβίρετε μαζί με την τάρτα.

Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food styling: Tina Webb

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr