OliveMagazine

Το απόλυτο κέικ μπανάνα

Το απόλυτο κέικ μπανάνα

Μερίδες:για μια μικρή, στενόμακρη φόρμα του κέικ
Χρόνος προετοιμασίας:20'
Χρόνος μαγειρέματος:45'
Έτοιμο σε:1:5'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 125γρ. βούτυρο αγελάδος σε θερμοκρασία δωματίου
  • ½ φλιτζάνι ζάχαρη
  • 2 αβγά
  • 1½ φλιτζάνι φαρίνα
  • 1 καψουλάκι βανίλιας
  • 1 κουτ. γλυκού μαγειρική σόδα
  • 3-4 μπανάνες πάρα πολύ ώριμες κομμένες με το χέρι σε πολύ μικρά κομματάκια
  • 2 κουτ. σούπας μέλι
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 175°C. Σε ένα μπολ χτυπάτε με το μίξερ χειρός το βούτυρο με τη ζάχαρη. Μόλις το μίγμα αφρατέψει, ρίχνετε ένα-ένα τα αβγά συνεχίζοντας το χτύπημα. Προσθέτετε το μέλι, τη βανίλια και τη σόδα και συνεχίζετε το χτύπημα. Ρίχνετε το αλεύρι και μόλις ενσωματωθεί στα υλικά προσθέτετε και τις μπανάνες. Ανακατεύετε καλά.

Βουτυρώνετε και στη συνέχεια αλευρώνετε μια φόρμα. Μεταφέρετε τη ζύμη στη φόρμα και την ψήνετε στον προθερμασμένο φούρνο για 45-50 λεπτά περίπου ανάλογα με το φούρνο. Αφού κρυώσει λίγο το κέικ, το ξεφορμάρετε και σερβίρετε σε πιατέλα.

Tips

Στα 40 λεπτά, μπορείτε να μπήξετε ένα μαχαιράκι στο κέικ, για να δείτε αν χρειάζεται περισσότερο ψήσιμο. Αν το μαχαιράκι βγάζοντάς το είναι στεγνό, τότε το γλυκό σας είναι έτοιμο. Αν όχι, αφήστε το στο φούρνο λίγο ακόμα. Μην κάνετε νωρίτερα όμως τη δοκιμή γιατί το κέικ σας θα ξεφουσκώσει.


Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr