OliveMagazine

Το μεγαλειώδες τηγανητό αβγό

Το μεγαλειώδες τηγανητό αβγό

Μερίδες:1
Χρόνος προετοιμασίας:0'
Χρόνος μαγειρέματος:10'
Έτοιμο σε:10'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 1 μεγάλη φέτα χωριάτικο, μπαγιάτικο ψωμί (κατά προτίμηση με προζύμι)
  • 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 2 αβγά (αν βρείτε χωριάτικα ακόμη καλύτερα)
  • ½ φλιτζάνι τριμμένο κασέρι
  • λίγη γλυκιά πάπρικα
  • αλάτι
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Ζεσταίνετε σε αντικολλητικό τηγάνι το ελαιόλαδο, σε μέτρια φωτιά.

Βάζετε το ψωμάκι και το τηγανίζετε μέχρι να ροδίσει κι από τις δυο πλευρές. Για να μην μας «αρπάξει» φροντίζετε να μην παρακάψει το τηγάνι.

Πολύ προσεχτικά, σπάτε τα αβγά στο τηγάνι, αλατίζετε και προσθέτετε το τυρί. Σκεπάζετε με καπάκι, χαμηλώνετε λίγο τη φωτιά και αφήνετε τα αβγά μέχρι να στερεοποιηθεί το ασπράδι και να λιώσει το κασέρι. Σερβίρετε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι ή γλυκιά πάπρικα.

Tips

Στα απλά πράγματα, σημασία έχει η λεπτομέρεια. Ένα καλό, ζυμωτό ψωμί και ένα αληθινό αβγό. Στο τυρί, πάλι, μπορείτε να αυτοσχεδιάσετε και να τρίψετε ό,τι σας βρίσκεται στο ψυγείο.


Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr