OliveMagazine

Τρίχρωμη σαλάτα με πιπεριές

Τρίχρωμη σαλάτα με πιπεριές

Μερίδες:5-6
Χρόνος προετοιμασίας:15'
Χρόνος μαγειρέματος:25'
Έτοιμο σε:40'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 2 πιπεριές πράσινες
  • 3 πιπεριές κόκκινες
  • 2 πιπεριές κίτρινες
  • 1 κρεμμύδι τριμμένο στον τρίφτη
  • 1 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
  • 1 κουτ. σούπας ζάχαρη
  • 1 κουτ. σούπας ξίδι
  • 1 ποτηράκι του κρασιού λευκό κρασί
  • αλάτι
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Αφαιρείτε από τις πιπεριές τα κοτσάνια και τα σπόρια. Τις πλένετε καλά και τις κόβετε σε χοντρά κομμάτια.

Σε μια μέτρια κατσαρόλα ρίχνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε το τριμμένο κρεμμύδι για 2-3 λεπτά. Ρίχνετε μέσα τις χοντροκομμένες πιπεριές και συνεχίζετε το σοτάρισμα για περίπου 7 λεπτά, ανακατεύοντας συνεχώς με ξύλινη κουτάλα.

Πασπαλίζετε τις πιπεριές με τη ζάχαρη, ρίχνετε το ξίδι και ανακατεύετε. Σβήνετε με το λευκό κρασί, αλατίζετε, αφήνετε να πάρουν βράση τα υλικά και χαμηλώνετε τη φωτιά. Σκεπάζετε την κατσαρόλα και μαγειρεύετε μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά της κατσαρόλας και να πήξει η σάλτσα. Σερβίρετε την πιπεροσαλάτα σας σε πιατέλα και τη φυλάτε στο ψυγείο μέχρι το σερβίρισμα.

Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food Styling: Tina Webb

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr