OliveMagazine

Τραγανά ρολάκια γαρίδας με φάβα, ψητά ντοματίνια και τσιπς φέτας

Τραγανά ρολάκια γαρίδας με φάβα, ψητά ντοματίνια και τσιπς φέτας

Μερίδες:4
Χρόνος προετοιμασίας:30'
Χρόνος μαγειρέματος:1:30'
Έτοιμο σε:2:0'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

    Για τη φάβα

  • 1 φλιτζάνι φάβα
  • 1 μέτριο κρεμμύδι
  • 1 φύλλο δάφνης
  • ¼ φλιτζανιού ελαιόλαδο
  • 4 κουτ. σούπας ξίδι από κόκκινο κρασί ή χυμό λεμονιού
  • αλάτι, πιπέρι
  • Για τα ρολάκια με γαρίδες

  • 1 πακέτο φύλλο κρούστας
  • 8-12 γαρίδες, ανάλογα το μέγεθος
  • 2 κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα
  • 2 κουτ. σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένο
  • 150γρ. ανθότυρο
  • ξύσμα και χυμό από ½ λεμόνι
  • ελαιόλαδο
  • 1 κόκκινη + 1 πράσινη πιπεριά, σε καρεδάκια
  • αλάτι, πιπέρι
  • Για το γαρνίρισμα

  • 4 ντοματίνια κομμένα στη μέση
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι
  • 1 κουτ. σούπας σιμιγδάλι ψιλό
  • ζάχαρη
  • Για τα τσιπς φέτας

  • φέτα σκληρή και πικάντικη, τριμμένη
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Βράζετε τη φάβα σε σιγανή φωτιά μαζί με το ελαιόλαδο, το κρεμμύδι, το φύλλο δάφνης και τόσο νερό όσο να τη σκεπάζει και να την ξεπερνά κατά δύο δάχτυλα. Κάθε τόσο την ανακατεύετε με ξύλινη κουτάλα μέχρι να γίνει πολτός. Τέλος, αφαιρείτε τη δάφνη, αλατοπιπερώνετε και προσθέτετε το ξίδι. Η φάβα πρέπει να είναι ένας λείος και σχετικά αραιός πουρές που θα πήξει όταν κρυώσει.

Στο μεταξύ ετοιμάζετε τα ρολάκια: καθαρίζετε τις γαρίδες από κεφάλια, κέλυφος και ουρές. Με ένα μαχαιράκι χαράζετε κατά μήκος την πλάτη, αφαιρείτε το εντεράκι τους και τις κόβετε σε μικρά κομματάκια. Ζεσταίνετε δύο κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και σοτάρετε το σκόρδο. Προσθέτετε τις γαρίδες, αλατοπιπερώνετε ελαφρά και τις σοτάρετε ανακατεύοντας μέχρι να αλλάξουν χρώμα. Τις σβήνετε με το χυμό λεμονιού.

Σε ένα μπολ ανακατεύετε τις γαρίδες με τα κρεμμυδάκια, τις πιπεριές, το μαϊντανό, το ξύσμα λεμονιού και το ανθότυρο. Αλατοπιπερώνετε.

Κόβετε το φύλλο κρούστας σε λωρίδες και τις τοποθετείτε ανά δύο -τη μία πάνω στην άλλη- αλειμμένες με ελαιόλαδο. Βάζετε στην άκρη λίγο από το μίγμα των γαρίδων, φέρνετε από αριστερά και δεξιά τα φύλλα λίγο προς τα μέσα και πάνω από τη γέμιση, και ύστερα τα τυλίγετε σφιχτά σε ρολάκια.

Τα τηγανίζετε σε μπόλικο ελαιόλαδο και από τις δύο πλευρές μέχρι να ροδίσουν. Τα βγάζετε πάνω σε πιατέλα στρωμένη με χαρτί κουζίνας για να στραγγίξουν από τα περιττά λάδια.

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180οC. Κόβετε τα ντοματίνια στη μέση, τα αραδιάζετε σε ένα λαδωμένο ταψί, τα περιχύνετε με λίγο ελαιόλαδο, αλατοπιπερώνετε και πασπαλίζετε με το σιμιγδάλι και ελάχιστη ζάχαρη. Τα ψήνετε στον φούρνο για 10-15 λεπτά, μέχρι να μαραθούν ελαφρά.

Τρίβετε τη φέτα στον τρίφτη του κρεμμυδιού. Πάνω σε ταψί σκεπασμένο με λαδόκολλα πασπαλίζετε την τριμμένη φέτα φτιάχνοντας μικρούς δίσκους ή παραλληλόγραμμα και τα ψήνετε στον φούρνο στους 200οC για 6-7 λεπτά, μέχρι το τυρί να πάρει χρυσαφί χρώμα. Τα τσιπς φέτας είναι μαλακά και ευλύγιστα όσο είναι ζεστά. Όταν κρυώσουν όμως θα σκληρύνουν.

Σερβίρετε τη φάβα και τα ρολάκια γαρίδας σε πιάτα και τα γαρνίρετε με μερικά τσιπς τυριού και ντοματίνια.

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr
Απόρρητο Απόρρητο