OliveMagazine

Τσουρέκι

Τσουρέκι

Μερίδες:για 2 τσουρέκια
Χρόνος προετοιμασίας:40'
Χρόνος μαγειρέματος:30'
Έτοιμο σε:1:10'
Χρόνος αναμονής:2 ώρες
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 1 κιλό (8 φλιτζάνια τσαγιού) Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ
  • 2 φακελάκια Μαγιά Στιγμής ΓΙΩΤΗΣ
  • 200 γρ. (1 φλιτζάνι τσαγιού) ζάχαρη
  • 150 γρ. (¾ φλιτζανι τσαγιού) βούτυρο λιωμένο ή μαργαρίνη
  • 120 ml (2/3 φλιτζάνι τσαγιού) γάλα
  • 7 αβγά (με 1 αβγό από αυτά θα αλείψετε τα τσουρέκια)
  • 7 γρ. (1½ κουτ. γλυκού κοφτό) αλάτι
  • 3-4 κουτ. γλυκού κοφτά μαχλέπι
  • ξύσμα από 1½ λεμόνι ή πορτοκάλι
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Διαλύετε τη Μαγιά Στιγμής ΓΙΩΤΗΣ σε χλιαρό γάλα (περίπου 35οC). Προσθέτετε ½ φλιτζάνι τσαγιού Αλεύρι για Όλες Τις Χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ. Ανακατεύετε το μίγμα και το αφήνετε σκεπασμένο με πετσέτα σε χλιαρό μέρος για μισή ώρα, μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο.

Σε ένα μπολ χτυπάτε 6 αβγά, προσθέτετε τη ζάχαρη, το λιωμένο βούτυρο ή μαργαρίνη, το αλάτι, το μαχλέπι, το ξύσμα και το μίγμα Μαγιάς. Προσθέτετε το Αλεύρι για Όλες Τις Χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ και ζυμώνετε μέχρι να γίνει λεία η ζύμη. Αφήνετε το μπολ σκεπασμένο με διαφανή μεμβράνη ή πετσέτα σε χλιαρό μέρος για 1½ ώρα, μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο.

Χωρίζετε τη ζύμη στη μέση και πλάθετε 2 λωρίδες, τις στρίβετε και τις πλέκετε κοτσίδες. Τοποθετείτε τα τσουρέκια σε 2 βουτυρωμένα ταψιά και τα αφήνετε σκεπασμένα σε χλιαρό μέρος για 1½ ώρα, μέχρι να διπλασιαστούν σε όγκο.

Χτυπάτε το αβγό που κρατήσατε και αλείφετε τα τσουρέκια. Τα ψήνετε στους 200οC για 30 λεπτά περίπου.

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr
Απόρρητο Απόρρητο