OliveMagazine

Κλασική τυροσαλάτα με δύο παραλλαγές

Κλασική τυροσαλάτα με δύο παραλλαγές

Μερίδες:6
Χρόνος προετοιμασίας:15'
Χρόνος μαγειρέματος:0'
Έτοιμο σε:15'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 200γρ. φέτα
  • 150γρ. ανθότυρο
  • 1 πιπεριά κέρατο
  • 80ml ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Βάζετε στο μπλέντερ όλα τα υλικά μας και τα αναμιγνύετε μέχρι να λιώσουν και να γίνουν όλα ένα ομοιογενές λείο μίγμα.

Το μεταφέρετε σε μπολ και το διατηρείτε στο ψυγείο ή το σερβίρετε αμέσως.

Παραλλαγή1: Για να φτιάξετε μια τυροσαλάτα με αβοκάντο που να μοιάζει λίγο με γκουακαμόλε, ξεφλουδίζετε 2 ώριμα αβοκάντο, τα κόβετε σε κομμάτια και τα πολτοποιείτε μαζί με 100γρ. φέτα, 100γρ. τυρί κρέμα, ξύσμα από ½ λεμόνι και ανάλογο αλάτι και πιπέρι. Σερβίρετε την τυροσαλάτα πασπαλίζοντας από πάνω με 2 κουτ. σούπας κόλιανδρο ψιλοκομμένο.

Παραλλαγή 2: Για να φτιάξετε μια τυροσαλάτα με λιαστές ντομάτες βάζετε στο μπλέντερ 200γρ. λιαστές ντομάτες μαζί με 50γρ. ελαιόλαδο και τις πολτοποιείτε όσο περισσότερο γίνεται. Στη συνέχεια προσθέτετε 200γρ. κατσικίσιο τυρί, 2 κουτ. γλυκού ρίγανη φρέσκια ψιλοκομμένη, ανάλογο αλατοπίπερο και χτυπάτε προσθέτοντας σταδιακά 150γρ. ξινόγαλο μέχρι να γίνουν όλα τα υλικά ομοιογενές μίγμα.

Φωτογραφία: Αναστασία Αδαμάκη - Food Styling: Αντωνία Κατή

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr