OliveMagazine

Υγρό κέικ σοκολάτας με βατόμουρα

Υγρό κέικ σοκολάτας με βατόμουρα

Μερίδες:για μια κανονική φόρμα του κέικ με τρύπα στη μέση
Χρόνος προετοιμασίας:20'
Χρόνος μαγειρέματος:30'
Έτοιμο σε:50'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 450γρ. Κουβερτούρα ΓΙΩΤΗΣ ψιλοκομμένη
  • 250γρ. βούτυρο
  • 8 αβγά
  • 150γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 100γρ. Φαρίνα ΓΙΩΤΗΣ
  • ξύσμα από 1 πορτοκάλι
  • 300γρ. βατόμουρα διάφορα
  • 100ml κρέμα γάλακτος
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 170ºC. Λιώνετε τα 350γρ. Κουβερτούρα ΓΙΩΤΗΣ με το βούτυρο σε μπεν-μαρί ή σε φούρνο μικροκυμάτων.

Στο μεταξύ χτυπάτε τα αβγά με τη ζάχαρη στο μίξερ με το σύρμα στη μεσαία ταχύτητα μέχρι το μίγμα να διογκωθεί.

Σταματάτε τη λειτουργία του μίξερ και ρίχνετε τη λιωμένη κουβερτούρα με το βούτυρο σταδιακά ανακατεύοντας με μαρίζ μέχρι να ενσωματωθεί στο μίγμα με τα αβγά. Στη συνέχεια προσθέτετε τμηματικά τη Φαρίνα ΓΙΩΤΗΣ και το ξύσμα πορτοκαλιού και συνεχίζετε το ανακάτεμα μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.

Βουτυρώνετε και αλευρώνετε ένα ταψάκι διαμ. 28εκ. ή μια κανονική φόρμα του κέικ με τρύπα στη μέση και ρίχνετε μέσα το μίγμα του κέικ. Σκορπάτε εδώ κι εκεί 100γρ. περίπου από τα βατόμουρα και ψήνετε το κέικ στον προθερμασμένο φούρνο για περίπου 25-30 λεπτά.

Ξεφορμάρετε το κέικ και αφήνετε να κρυώσει. Ζεσταίνετε τότε την κρέμα γάλακτος και ρίχνετε μέσα την υπόλοιπη ψιλοκομμένη κουβερτούρα. Ανακατεύετε να λιώσει και περιμένετε να πήξει λίγο ώστε να μην τρέχει πολύ. Περιχύνετε με αυτή το κέικ και διακοσμείτε με τα υπόλοιπα βατόμουρα.

Tips

Αντί για βατόμουρα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε φράουλες κομμένες στη μέση ή στα τέσσερα, ανάλογα το μέγεθος.


Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr
Απόρρητο Απόρρητο