OliveMagazine

Φάβα από ξερά κουκιά με καβουρδισμένα κουκουνάρια

Φάβα από ξερά κουκιά με καβουρδισμένα κουκουνάρια

Μερίδες:6
Χρόνος προετοιμασίας:10'
Χρόνος μαγειρέματος:40'
Έτοιμο σε:50'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 500γρ. κουκιά ξερά
  • ½ φλιτζάνι κουκουνάρι
  • 1 κρεμμύδι μέτριο, κομμένο στα τέσσερα
  • 2/3 φλιτζανιού ελαιόλαδο
  • χυμός 1 λεμονιού
  • φέτες λεμονιού
  • 1 κουτ. γλυκού κόκκους από πράσινο πιπέρι
  • αλάτι
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Μουσκεύετε τα κουκιά αποβραδίς και το πρωί τα ξεφλουδίζετε.

Βράζετε τα κουκιά για 2 λεπτά, τα στραγγίζετε πετώντας το πρώτο νερό. Τα ξαναβράζετε με φρέσκο νερό και το κρεμμύδι μέχρι να χυλώσουν, προσθέτοντας νερό κατά διαστήματα, αν χρειάζεται.

Πολτοποιείτε τα κουκιά στο μπλέντερ, προσθέτοντας το ελαιόλαδο, το λεμόνι και αλάτι, μέχρι να γίνουν σαν αφρός.

Μέσα σε ένα τηγάνι καβουρδίζετε το κουκουνάρι με μία κουταλιά σούπας ελαιόλαδο μέχρι να ξανθύνει ελαφρά. Προσθέτετε τους κόκκους πιπεριού και ανακατεύετε να καλυφθούν με το λάδι. Σερβίρετε τη φάβα από κουκιά σε βαθιά πιατέλα και ρίχνετε από πάνω τα κουκουνάρια και το πιπέρι. Γαρνίρετε με φέτες λεμονιού όταν σερβίρετε.

Φωτογραφία: Βαγγέλης Πατεράκης - Food Styling: Elena Jeffrey

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr
Απόρρητο Απόρρητο