Διαδικασία
Μουσκεύετε τα κουκιά αποβραδίς και το πρωί τα ξεφλουδίζετε.
Βράζετε τα κουκιά για 2 λεπτά, τα στραγγίζετε πετώντας το πρώτο νερό. Τα ξαναβράζετε με φρέσκο νερό και το κρεμμύδι μέχρι να χυλώσουν, προσθέτοντας νερό κατά διαστήματα, αν χρειάζεται.
Πολτοποιείτε τα κουκιά στο μπλέντερ, προσθέτοντας το ελαιόλαδο, το λεμόνι και αλάτι, μέχρι να γίνουν σαν αφρός.
Μέσα σε ένα τηγάνι καβουρδίζετε το κουκουνάρι με μία κουταλιά σούπας ελαιόλαδο μέχρι να ξανθύνει ελαφρά. Προσθέτετε τους κόκκους πιπεριού και ανακατεύετε να καλυφθούν με το λάδι. Σερβίρετε τη φάβα από κουκιά σε βαθιά πιατέλα και ρίχνετε από πάνω τα κουκουνάρια και το πιπέρι. Γαρνίρετε με φέτες λεμονιού όταν σερβίρετε.
Φωτογραφία: Βαγγέλης Πατεράκης - Food Styling: Elena Jeffrey