OliveMagazine

Φαβοκεφτέδες

Φαβοκεφτέδες

Μερίδες:για περίπου 30 κεφτεδάκια
Χρόνος προετοιμασίας:15'
Χρόνος μαγειρέματος:15'
Έτοιμο σε:30'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 500γρ. φάβα βρασμένη όπως στην κλασική συνταγή
  • 2 κρεμμύδια τριμμένα
  • 1 φλιτζάνι μαϊντανό ή άνηθο ψιλοκομμένο
  • 1-1½ φλιτζάνι φρυγανιά τριμμένη
  • 2 αβγά χτυπημένα
  • αλάτι, λίγο πιπέρι
  • αλεύρι ολικής αλέσεως για το τηγάνισμα
  • λάδι για το τηγάνισμα
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Αναμιγνύετε τη βρασμένη φάβα σε ένα μπολ με τα κρεμμύδια, τον μαϊντανό, τα αβγά και αλατοπίπερο, προσθέτοντας αρκετή φρυγανιά ώστε να γίνει ένα πηχτό, ομοιογενές μίγμα.

Αφήνετε το μίγμα σας για μισή ώρα στο ψυγείο και μετά το πλάθετε σε κεφτέδες.

Τους αλευρώνετε και τους τηγανίζετε σε καυτό λάδι και από τις δύο πλευρές. Τους σερβίρετε ζεστούς ή χλιαρούς, συνοδεύοντας με μια δροσερή σαλάτα.

Φωτογραφία: Βαγγέλης Πατεράκης - Food Styling: Elena Jeffrey

Tips

Μπορείτε να φτιάξετε κεφτέδες ακόμα και με ξερά κουκιά ή γίγαντες ή φακές. Στην περίπτωση αυτή, βράζετε τα όσπρια μέχρι να μαλακώσουν και τα πολτοποιείτε για να γίνουν πουρές.


Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr