OliveMagazine

Φακοσαλάτα

Φακοσαλάτα

Μερίδες:6
Χρόνος προετοιμασίας:5'
Χρόνος μαγειρέματος:30'
Έτοιμο σε:35'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 400γρ. " φακές ψιλές ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ"
  • 6 κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα
  • ½ φλιτζάνι πιπεριά κόκκινη, ψιλοκομμένη
  • ½ φλιτζάνι κόλιανδρο φρέσκο, ψιλοκομμένο ή μαϊντανό
  • 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
  • ½ κουτ. γλυκού κύμινο τριμμένο
  • χυμό από 2 λεμόνια
  • 1 κουτ. σούπας ξίδι
  • 1/3 φλιτζανιού ελαιόλαδο
  • 2 κουτ. σούπας κάππαρη
  • μερικές ροδέλες κόκκινης πιπεριάς, λεπτές
  • αλάτι, πιπέρι
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Καθαρίζετε και πλένετε τις φακές. Τις βράζετε σε άφθονο νερό μέχρι να μαλακώσουν, χωρίς να λιώσουν και τις σουρώνετε.

Ανακατεύετε τα κρεμμυδάκια, την πιπεριά, τον κόλιανδρο, το σκόρδο και το κύμινο, σε μέτριο μπολ. Προσθέτετε τις φακές που έχουν κρυώσει, αλάτι και πιπέρι.

Χτυπάτε το ελαιόλαδο, το χυμό λεμονιού και ξίδι και περιχύνετε τις φακές. Ανακατεύετε τη σαλάτα και τη βάζετε στο ψυγείο μέχρι να τη σερβίρετε. Γαρνίρετε με φυλλαράκια φρέσκου κόλιανδρου ή μαϊντανού, λεπτές ροδέλες κόκκινης πιπεριάς και κάπαρη.

Φωτογραφία: Βαγγέλης Πατεράκης - Food Styling: Elena Jeffrey

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr