OliveMagazine

Φακόρυζο με καρδάμωμο και άγρια ραδίκια

Φακόρυζο με καρδάμωμο και άγρια ραδίκια

Μερίδες:6
Χρόνος προετοιμασίας:10'
Χρόνος μαγειρέματος:50'
Έτοιμο σε:60'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 250γρ. φακές ψιλές, καλά πλυμένες, στραγγισμένες
  • 40ml έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 1 κουτ. γλυκού σπόρους καρδάμωμο, ψιλοκοπανισμένους
  • 2 πράσα (μόνο το λευκό μέρος), ψιλοκομμένα
  • 1 πιπερίτσα τσίλι, ψιλοκομμένη
  • 250γρ. ρύζι μακρύκοκκο
  • 500γρ. άγρια ραδίκια καθαρισμένα (650-700 γρ. ακαθάριστα)
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Σε μια μέτρια κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά ρίχνετε τις φακές και προσθέτετε άφθονο κρύο νερό να καλυφθούν. Μόλις πάρουν μια-δυο βράσεις τις σουρώνετε. Τις ρίχνετε ξανά στην κατσαρόλα και προσθέτετε 1 λίτρο φρέσκο νερό. Τις βράζετε για 25 λεπτά, αλατοπιπερώνετε και αποσύρετε το σκεύος από τη φωτιά.

Σε μια άλλη κατσαρόλα ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά. Ρίχνετε το κάρδαμο και καβουρδίζετε για 1 λεπτό ανακατεύοντας με μια σπάτουλα. Προσθέτετε τα πράσα και την πιπερίτσα τσίλι και σοτάρετε για 2-3 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.

Ρίχνετε το ρύζι και συνεχίζετε το σοτάρισμα για 2-3 λεπτά μέχρι να γυαλίσει. Ανακατεύετε μέσα τις μισοβρασμένες φακές μαζί με το νερό τους και, μόλις πάρουν βράση, μαγειρεύετε για 10 λεπτά.

Προσθέτετε τα ραδίκια, αλατοπιπερώνετε και συνεχίζετε το βράσιμο για 10-12 λεπτά. Αν χρειαστεί, προσθέτετε λίγο καυτό νερό ακόμα.

Τραβάτε το σκεύος από τη φωτιά και σερβίρετε σε πιάτα πασπαλίζοντας με λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Φωτογραφία: Studiom.gr - Styling: Κ. Λυκουρέση - Food styling: Μάκης Γεωργιάδης

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr