Διαδικασία
Σε μια μέτρια κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά ρίχνετε τις φακές και προσθέτετε άφθονο κρύο νερό να καλυφθούν. Μόλις πάρουν μια-δυο βράσεις τις σουρώνετε. Τις ρίχνετε ξανά στην κατσαρόλα και προσθέτετε 1 λίτρο φρέσκο νερό. Τις βράζετε για 25 λεπτά, αλατοπιπερώνετε και αποσύρετε το σκεύος από τη φωτιά.
Σε μια άλλη κατσαρόλα ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά. Ρίχνετε το κάρδαμο και καβουρδίζετε για 1 λεπτό ανακατεύοντας με μια σπάτουλα. Προσθέτετε τα πράσα και την πιπερίτσα τσίλι και σοτάρετε για 2-3 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.
Ρίχνετε το ρύζι και συνεχίζετε το σοτάρισμα για 2-3 λεπτά μέχρι να γυαλίσει. Ανακατεύετε μέσα τις μισοβρασμένες φακές μαζί με το νερό τους και, μόλις πάρουν βράση, μαγειρεύετε για 10 λεπτά.
Προσθέτετε τα ραδίκια, αλατοπιπερώνετε και συνεχίζετε το βράσιμο για 10-12 λεπτά. Αν χρειαστεί, προσθέτετε λίγο καυτό νερό ακόμα.
Τραβάτε το σκεύος από τη φωτιά και σερβίρετε σε πιάτα πασπαλίζοντας με λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Φωτογραφία: Studiom.gr - Styling: Κ. Λυκουρέση - Food styling: Μάκης Γεωργιάδης