OliveMagazine

Φαρφάλες ολικής άλεσης με κολοκυθάκια και κατίκι Δομοκού

Φαρφάλες ολικής άλεσης με κολοκυθάκια και κατίκι Δομοκού

Μερίδες:4
Χρόνος προετοιμασίας:10'
Χρόνος μαγειρέματος:20'
Έτοιμο σε:30'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 500γρ. φαρφάλες ολικής άλεσης
  • 4 κολοκυθάκια μέτρια, σε μπαστουνάκια
  • 1 κρεμμύδι ξερό, ψιλοκομμένο
  • 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • αλάτι και πιπέρι φρεσκοτριμμένο
  • Για το dressing

  • 200γρ. κατίκι Δομοκού
  • 2 κουτ. σούπας κρέμα γάλακτος
  • 8 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • λίγα φυλλαράκια δυόσμου
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Βράζετε τις φαρφάλες σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίες τους και τις σουρώνετε.

Σε βαθύ αντικολλητικό τηγάνι ρίχνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσει. Προσθέτετε τα κολοκυθάκια και ανακατεύετε για 2-3 λεπτά.

Για το dressing: ρίχνετε στο multi το κατίκι, την κρέμα γάλακτος και το ελαιόλαδοκαι χτυπάτε να ομογενοποιηθούν. Προσθέτετε το δυόσμο ψιλοκομμένο και ανακατεύετε.

Ρίχνετε σε ένα μπολ τις φαρφάλες, το περιεχόμενο του τηγανιού και περιχύνετε με το dressing από κατίκι. Αλατοπιπερώνετε, ανακατεύετε καλά και σερβίρετε.

Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food styling: Tina Webb

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr