OliveMagazine

Φασόλια χάντρες με χωριάτικο λουκάνικο και πράσα

Φασόλια χάντρες με χωριάτικο λουκάνικο και πράσα

Μερίδες:4
Χρόνος προετοιμασίας:15'
Χρόνος μαγειρέματος:60'
Έτοιμο σε:1:15'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 1 συσκευασία φασόλια χάντρες
  • 1 φλιτζάνι κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 φλιτζάνι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 2 πράσα κομμένα κατά μήκος στη μέση και μετά σε φέτες
  • 2 λουκάνικα χωριάτικα σε φέτες
  • ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 2 κουτ. σούπας πελτέ ντομάτας
  • ½ κουτ. γλυκού πάπρικα γλυκιά
  • αλάτι, πιπέρι
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Αχνίζετε τα πράσα σε λίγο νερό να μαλακώσουν και, μόλις πιουν το νερό τους, προσθέτετε το ελαιόλαδο και το ψιλοκομμένο κρεμμύδι. Τα σοτάρετε κι αυτά για λίγο ακόμα και ρίχνετε στην κατσαρόλα τα φασόλια. Τα ανακατεύετε για λίγο, αλατοπιπερώνετε, πασπαλίζετε με την πάπρικα και ρίχνετε τον πελτέ διαλυμένο σε ένα φλιτζάνι ζεστό νερό.

Αφήνετε να σιγοβράσουν μέχρι να μαλακώσουν τα φασόλια. Ίσως το φαγητό χρειαστεί ενδιάμεσα επιπλέον νερό.

Κόβετε τα λουκάνικα σε φέτες και τα ψήνετε χωρίς άλλη λιπαντική ουσία σε αντικολλητικό τηγάνι, πρώτα από τη μια και ύστερα από την άλλη πλευρά. Πετάτε το λίπος που θα βγει στο τηγάνι και ρίχνετε τα ψημένα λουκάνικα στην κατσαρόλα με το φαγητό.

Βράζετε το φαγητό για λίγο ακόμα μέχρι να δέσουν όλα τα υλικά μαζί και να μαγειρευτούν καλά τα φασόλια. Πριν κλείσετε τη φωτιά πασπαλίζετε τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και ανακατεύετε.

Αφήνετε το φαγητό να κρυώσει λίγο και ύστερα το σερβίρετε σε πιάτα.

Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food styling: Tina Webb

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr
Απόρρητο Απόρρητο