Διαδικασία
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς. Βάζετε τις πιπεριές και το κρεμμύδι σε ένα ταψί, ραντίζετε με λίγο λάδι, αλατοπιπερώνετε και ψήνετε στο φούρνο για 15 λεπτά.
Προσθέτετε το σκόρδο, τη ντομάτα, ανακινείτε το ταψί και ψήνετε μέχρι να μαλακώσουν καλά όλα τα λαχανικά.
Πολτοποιείτε τα λαχανικά στο μπλέντερ μαζί με τα αμύγδαλα και το ψωμί. Προσθέτετε το ξίδι και 5 κουτ. σούπας ελαιόλαδο. Χτυπάτε ξανά και αλατοπιπερώνετε.
Αλείφετε τα φιλέτα με το σκόρδο και λίγο ελαιόλαδο και τα ψήνετε στο μπάρμπεκιου και από τις δύο πλευρές όπως τα προτιμάτε, ελαφρά ή μέτρια ψημένα. Πασπαλίζετε με ανθό αλατιού και πιπέρι και τα σερβίρετε συνοδεύοντας με τη σάλτσα που ετοιμάσατε. Συνοδεύετε με πατάτες τηγανιτές.