OliveMagazine

Φινλανδική μηλόπιτα

Φινλανδική μηλόπιτα

Μερίδες:6-8
Χρόνος προετοιμασίας:15'
Χρόνος μαγειρέματος:45'
Έτοιμο σε:60'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 3-4 μήλα, σε λεπτές φέτες
  • 375γρ. ζύμη για τάρτα
  • 150ml sour cream (ξινή κρέμα)
  • 1 κουτ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • 1 κουτ. γλυκού κανέλα
  • 1 αβγό χτυπημένο
  • 2 κουτ. σούπας ζάχαρη καστανή
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Προθερμαίνετε το φούρνο στον αέρα στους 190 βαθμούς. Ξετυλίγετε τη ζύμη, την απλώνετε σε ταψί για τάρτες και κόβετε τις άκρες που περισσεύουν. Γεμίζετε με τα μήλα.

Ανακατεύετε τη sour cream, τη βανίλια, την κανέλα, τη μισή ζάχαρη και το αβγό. Περιχύνετε με αυτό το μίγμα τα μήλα και πασπαλίζετε με την υπόλοιπη ζάχαρη. Ψήνετε για 40-45 λεπτά έως ότου η ζύμη να είναι τραγανή και η γέμιση καλοψημένη.

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr