OliveMagazine

Φωλιές από ραντίτσιο με πουρέ φασολιών, σχοινόπρασο και αβγοτάραχο

Φωλιές από ραντίτσιο με πουρέ φασολιών, σχοινόπρασο και αβγοτάραχο

Μερίδες:για 8 φωλιές
Χρόνος προετοιμασίας:15'
Χρόνος μαγειρέματος:50'
Έτοιμο σε:1:5'
Χρόνος αναμονής:12 ώρες
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 1 σαλάτα ραντίτσιο
  • 250γρ. φασόλια λευκά
  • 1 κουτ. σούπας σχοινόπρασο ψιλοκομμένο με το ψαλίδι
  • 2 κρεμμύδια
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • ξύσμα από ½ πορτοκάλι
  • μερικές φετούλες αβγοτάραχο
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Μουλιάζετε τα φασόλια αποβραδίς σε κρύο νερό. Την άλλη μέρα τα στραγγίζετε και τα βράζετε με φρέσκο νερό για 50 λεπτά περίπου, μαζί με το ένα κρεμμύδι και το φύλλο δάφνης μέχρι να μαλακώσουν. Λίγο πριν βράσουν εντελώς προσθέτετε αλάτι και πιπέρι.

Σουρώνετε τα φασόλια και πετάτε το βρασμένο κρεμμύδι. Πολτοποιείτε τα φασόλια στο μπλέντερ ή στο μύλο των λαχανικών μαζί με το δεύτερο κρεμμύδι το οποίο έχετε ψιλοκόψει.

Αναμιγνύετε τον πουρέ των φασολιών με τέσσερις κουταλιές σούπας ελαιόλαδο, προσθέτετε λίγο σχοινόπρασο, το ξύσμα πορτοκαλιού και ανακατεύετε.

Αλατίζετε τα φύλλα του ραντίτσιο, τα γεμίζετε με τον πουρέ των φασολιών και γαρνίρετε με φετούλες αβγοτάραχου.

Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food styling: Tina Webb

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr
Απόρρητο Απόρρητο