OliveMagazine

Χοιρινά παϊδάκια με μουστάρδα και κρούστα βερίκοκου

Χοιρινά παϊδάκια με μουστάρδα και κρούστα βερίκοκου

Μερίδες:4
Χρόνος προετοιμασίας:20'
Χρόνος μαγειρέματος:2:30'
Έτοιμο σε:1:50'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 1 κιλό χοιρινά παϊδάκια
  • 4 κουτ. σούπας μουστάρδα
  • ½ φλιτζάνι μαρμελάδα βερίκοκο
  • 1 κρεμμύδι μέτριο, ψιλοκομμένο
  • 1 πράσο ψιλοκομμένο (το άσπρο μέρος)
  • 1 κλωνάρι σέλινο ψιλοκομμένο
  • 5 σκελίδες σκόρδο
  • 10 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 3/4 του φλιτζανιού ζωμό μοσχαριού
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Αλατοπιπερώνετε τα παϊδάκια και τα σοτάρετε σε τηγάνι με οκτώ κουταλιές σούπας ελαιόλαδο μέχρι να πάρουν σκούρο χρώμα.

Προθερμαίνεται τον φούρνο στους 220 βαθμούς. Σε ένα δεύτερο τηγάνι σοτάρετε με δύο κουταλιές σούπας ελαιόλαδο το κρεμμύδι, το πράσο, το σέλινο και το σκόρδο μέχρι να χρυσίσουν.

Βάζετε σε ένα ταψί τα παϊδάκια, προσθέτετε και τα σοταρισμένα λαχανικά και ψήνετε στον φούρνο προσθέτοντας ανά 10 λεπτά από το ζωμό του μοσχαριού και αλείφοντας τα παϊδάκια με πινέλο για να διατηρούνται υγρά.

Μετά από 40 λεπτά ανακατεύετε τη μουστάρδα με τη μαρμελάδα βερίκοκο και αλείφετε τα παϊδάκια ανακατεύοντας καλά. Συνεχίζετε το ψήσιμο μέχρι να αποκτήσουν χρυσαφένια κρούστα.

Αποσύρετε τα παϊδάκια από το ταψί και συνεχίζετε το ψήσιμο μέχρι να απορροφηθούν τα υγρά και να γίνει η σάλτσα σιροπιαστή. Σερβίρετε τα παϊδάκια σε πιατέλα και τα καλύπτετε με τη σάλτσα.

Φωτογραφία: Βαγγέλης Πατεράκης - Food Styling: Έλενα Jeffrey

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr