OliveMagazine

Χοιρινά σουβλάκια σε γλυκόξινη μαρινάδα

Χοιρινά σουβλάκια σε γλυκόξινη μαρινάδα

Μερίδες:4
Χρόνος προετοιμασίας:15'
Χρόνος μαγειρέματος:10'
Έτοιμο σε:25'
Χρόνος αναμονής:2-3 ώρες
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 1½ κιλό χοιρινό μπούτι κομμένο σε κύβους
  • Για τη μαρινάδα

  • 1 κρεμμύδι κόκκινο, κομμένο σε ροδέλες
  • 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
  • ½ κουτ. σούπας τζίντζερ φρέσκο, τριμμένο
  • 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 4 κουτ. σούπας πελτέ ντομάτας
  • 3 κουτ. σούπας χυμό λάιμ
  • 2 κουτ. σούπας μέλι
  • 4 κουτ. σούπας sweet chill sauce
  • ξύσμα από 1 λάιμ
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Ανακατεύετε όλα τα υλικά της μαρινάδας σε γυάλινο μπολ και βυθίζετε μέσα τα κομμάτια του κρέατος.

Σκεπάζετε το μπολ με μεμβράνη, το βάζετε στο ψυγείο και αφήνετε να μαριναριστεί για 2-3 ώρες περίπου, ανακατεύοντάς το κάθε τόσο με ξύλινη ή πλαστική κουτάλα.

Περνάτε σε ξυλάκια για σουβλάκια τα κομμάτια του χοιρινού, τα αλατίζετε και τα ψήνετε στα κάρβουνα ή σε προθερμασμένο γκριλ για 5-6 λεπτά, αλείφοντάς τα κάθε τόσο με ένα πινέλο με το ζουμί της μαρινάδας.

Συνοδεύετε με ψητές πίτες και πράσινη σαλάτα.

Φωτογραφία: Βαγγέλης Πατεράκης - Food Styling: Elena Jeffrey

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr