OliveMagazine

Χοιρινές μπριζόλες γεμιστές με Μετσοβόνε

Χοιρινές μπριζόλες γεμιστές με Μετσοβόνε

Μερίδες:4
Χρόνος προετοιμασίας:15'
Χρόνος μαγειρέματος:25'
Έτοιμο σε:40'
Χρόνος αναμονής:4 ώρες
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 4 χοιρινές σπαλομπριζόλες πάχους 2,5εκ.
  • 100γρ. τυρί Μετσοβόνε, σε μικρά μπαστουνάκια
  • 2 σκελίδες σκόρδο σε φέτες
  • 3 κουτ. γλυκού θυμάρι (ή λεμονοθύμαρο)
  • 2 κουτ. σούπας λάδι
  • ½ φλιτζάνι κρασί λευκό
  • αλάτι, πιπέρι
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Χαράζετε μια βαθιά «τσέπη» στο ψαχνό της κάθε μπριζόλας. Τις τοποθετείτε σε δοχείο στο οποίο χωρούν σε μία στρώση και τις περιχύνετε με το κρασί. Τις αφήνετε να μαριναριστούν για 4 ώρες περίπου ή όλο το βράδυ.

Ανακατεύετε τα μπαστουνάκια του τυριού με το σκόρδο και το θυμάρι. Προσθέτετε το λάδι, ανακατεύετε και χωρίζετε το μίγμα σε τέσσερα μέρη.

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200οC. Αλατοπιπερώνετε τις μπριζόλες και γεμίζετε τις «τσέπες» με το μίγμα του τυριού. Κλείνετε τα ανοίγματα με οδοντογλυφίδες και τοποθετείτε τις μπριζόλες σε λαδωμένο ταψί. Προσθέτετε το κρασί από το μαρινάρισμα και μισό φλιτζάνι νερό.

Ψήνετε τις μπριζόλες στο φούρνο, στην πάνω σχάρα, για περίπου 20 λεπτά γυρίζοντας τες από την άλλη πλευρά στη μέση του ψησίματος. Αν χρειαστεί, προσθέτετε λίγο νερό. Όταν μαλακώσουν, γυρίζετε τον φούρνο στο γκριλ και τις ψήνετε και από τις δύο πλευρές για να πάρουν χρώμα. Σερβίρετε με φέτες λεμονιού και τηγανητές πατάτες.

Φωτογραφία: Γιάννης Αθυμαρίτης - Food Styling: Αντωνία Κατή

Tips

Μπορείτε να ψήσετε τις μπριζόλες κατευθείαν στη σχάρα, αλλά πρέπει να προσέχετε τη θερμοκρασία της φωτιάς για να μην καούν απέξω και στο εσωτερικό μείνουν ωμές.


Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr