OliveMagazine

Χοιρινό με αγκινάρες και αμύγδαλα

Χοιρινό με αγκινάρες και αμύγδαλα

Μερίδες:4
Χρόνος προετοιμασίας:20'
Χρόνος μαγειρέματος:1:30'
Έτοιμο σε:1:50'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 500γρ. χοιρινό μπούτι, σε κυβάκια
  • 1 φλιτζάνι έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 1 κουτ. σούπας αλεύρι
  • 8 αγκινάρες καθαρισμένες, κομμένες στη μέση
  • 2 καρότα, σε ροδέλες
  • 1 ποτήρι του κρασιού κρασί λευκό
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 1 φλιτζάνι αμύγδαλα ασπρισμένα
  • 1 κουτ. γλυκού ρίγανη
  • 1 κουτ. γλυκού θυμάρι
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Σε φαρδιά κατσαρόλα, ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρέας σε πολύ δυνατή φωτιά μέχρι να ροδίσει ελαφρά. Πασπαλίζετε με το αλεύρι.

Ρίχνετε τις αγκινάρες και τα καρότα, φέρνετε δυο βόλτες και σβήνετε με το κρασί.

Προσθέτετε το κρεμμύδι και το σκόρδο, αλατοπιπερώνετε, χαμηλώνετε τη φωτιά, σκεπάζετε και σιγομαγειρεύετε μέχρι να μαλακώσει το κρέας.

Ρίχνετε τα αμύγδαλα, το θυμάρι και τη ρίγανη, μαγειρεύετε για 10 λεπτά επιπλέον και σερβίρετε αφού κρυώσει ελαφρώς.

Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food styling: Olivia Webb & Mατίνα Πετρουτσά

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr